Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Curtea de Arbitraj Comercial de pe lângă Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Baroul Maramureș organizează în 13 mai 2022, ora 11:00, la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (str. Aleea Expoziției, nr. 5) o conferință care va avea ca temă de dezbatere ARBITRAJUL COMERCIAL.

Invitatul special al acestei conferințe este prof. univ. dr. ȘTEFAN DEACONU, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, care va susține prelegerea ”Arbitrajul comercial și procedura în fața instanței arbitrale”.

”Avem convingerea că experiența Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României poate constitui un exemplu de bune practici în materia arbitrajului comercial pe care dorim să îl promovăm la nivel regional. Știm cu toții că litigiile comerciale sunt consumatoare de energie și resurse financiare pentru orice companie. Arbitrajul comercial oferă posibilitatea reducerii perioadei de soluționare a unui litigiu, reprezentând o alternativă viabilă și facilă la instanțele de judecată statale. Curtea de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României este o instituție cu tradiție, soluționând în ultimii 30 de ani numeroase dosare arbitrale de o complexitate deosebită. Are în componența sa peste 170 de arbitri români și străini recunoscuți la nivel național și internațional, iar din anul 2018 aplică noi Reguli arbitrale în acord cu cele mai bune practici europene și internaționale”, arată organizatorii.