ARHIVAR

ARHIVARPerioada09.09 - 04.10.2024

Perioada

09.09 – 04.10.2024

Telefon

0770842678

Detalii

Curs online autorizat:

ARHIVAR

COD COR 441501

Arhivar - Curs autorizat

Descrierea ocupatiei ARHIVAR:

Un arhivar este un profesionist specializat in gestionarea si pastrarea documentelor si inregistrarilor importante pentru o organizatie sau institutie. Rolul principal al unui arhivar este de a organiza, cataloga si conserva documentele in mod eficient, asigurandu-se ca acestea sunt accesibile si protejate impotriva deteriorarii sau pierderii. Un arhivar poate lucra in diverse medii, inclusiv in institutii guvernamentale, biblioteci, muzee sau companii private. Un arhivar trebuie sa fie atent la detalii, sa aiba cunostinte solide despre normele si procedurile de arhivare si sa utilizeze tehnologii moderne pentru a gestiona si organiza colectiile de documente.

Competente dobandite in urma absolvirii cursului ARHIVAR:

1. Redactarea nomenclatorului arhivistic; 2. Gestionarea fondului documentar; 3. Prelucrarea documentelor; 4. Utilizarea informatiilor din documente; 5. Conservarea arhivei in depozit.

Modalitatea de desfasurare a cursului si a examenului final:

Online-live (pe platforma ZOOM) + pentru orele de practica se efectueaza o vizita la un operator economic, cf. Ordinului nr. 1149/2020 al Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, privind stabilirea domeniilor de activitate si a procedurii pentru autorizarea furnizorilor de formare profesionala sa desfasoare programe de formare profesionala a adultilor in sistem on-line.

Durata si program curs:

120 ore, pe parcursul a patru saptamani. Program ore online-live pe ZOOM: 17:00 – 20:00, 12 zile, de luni pana joi, 3 zile pe saptamana.

Taxa de participare:

900 lei (toate taxele incluse). Reduceri aplicate taxei de participare: 1) de la 5% la 10% – pentru membrii CCI Maramures in functie de nivelul de cotizatie ales; 2) 5% – pentru absolventii cursurilor organizate de catre CCI Maramures in anul curent; 3) 5% – daca se inscriu minim 3 participanti de la aceeasi societate/institutie. Nota: Reducerile nu se cumuleaza.

Cadru legal:

Acest curs este autorizat de catre Ministerul Muncii in baza O.G. 129/2000, republicata. Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire (conform specimen) emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Acest curs este recunoscut atat la nivel national cat si la nivel international prin aplicarea Apostilei.

Arhivar

Acte necesare in vederea inscrierii la cursul ARHIVAR*:

talon inscriere;
– copie act de identitate;
– copie certificat de nastere;
– copie ultima diploma de studii (minim studii liceale cu BAC);
– copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui);
* Actele vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0770842678 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro

Pentru mai multe detalii despre cursul ARHIVAR ne puteti contacta la numerele 0770842678, 0262221510 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro