CADRU TEHNIC PSI

CADRU TEHNIC PSIPerioada16.09 - 11.10.2024

Perioada

16.09 – 11.10.2024

Telefon

0770842678

Detalii

Curs online autorizat: 

CADRU TEHNIC CU ATRIBUTII IN DOMENIUL PREVENIRII SI STINGERII INCENDIILOR

Cadru tehnic PSI 

COD COR 541902

Cadru tehnic PSI

Descrierea ocupatiei Cadru tehnic PSI:

Cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor (Cadru tehnic PSI) este responsabil de implementarea si monitorizarea procedurilor si echipamentelor de siguranta impotriva incendiilor in diverse medii, cum ar fi cladiri comerciale, industriale sau rezidentiale. Acesta efectueaza inspecții regulate pentru identificarea si remedierea riscurilor de incendiu, coordonand planuri de evacuare si instruind personalul in privinta masurilor de siguranta. De asemenea, Cadru tehnic PSI poate oferi asistenta in investigarea cauzelor incendiilor si in dezvoltarea strategiilor de prevenire. Este esential ca acest Cadru tehnic PSI sa fie bine informat despre legislatia si normele de siguranta privind incendiile. 

Competente dobandite in urma absolvirii cursului Cadru tehnic PSI:

1. Acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice; 2. Controlul modului de respectare a masurilor de aparare impotriva incendiilor; 3. Elaborarea documentelor specifice activitatii de prevenire si stingere a incendiilor; 4. Instruirea salariatilor in domeniul apararii impotriva incendiilor; 5. Monitorizarea activitatii de prevenire si stingere a incendiilor; 6. Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor; 7. Planificarea activitatii de aparare impotriva incendiilor in unitate.

Cadru tehnic PSIModalitatea de desfasurare a cursului si a examenului final:

Online-live (pe platforma ZOOM) + pentru orele de practica se efectueaza o vizita la un operator economic, cf. Ordinului nr. 1149/2020 al Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, privind stabilirea domeniilor de activitate si a procedurii pentru autorizarea furnizorilor de formare profesionala sa desfasoare programe de formare profesionala a adultilor in sistem on-line.

Durata curs:

107 ore, pe parcursul a patru saptamani. Program ore online-live pe ZOOM: 17:00 – 20:00, de luni pana joi, 3 zile pe saptamana.

Taxa de participare:

900 lei (toate taxele incluse). Reduceri aplicate taxei de participare: 1) de la 5% la 10% – pentru membrii CCI Maramures in functie de nivelul de cotizatie ales; 2) 5% – pentru absolventii cursurilor organizate de catre CCI Maramures in anul curent; 3) 5% – daca se inscriu minim 3 participanti de la aceeasi societate/institutie. Nota: Reducerile nu se cumuleaza.

Cadru legal:

Acest curs este autorizat de catre Ministerul Muncii in baza O.G. 129/2000, republicata. Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire (conform specimen) emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Acest curs este recunoscut atat la nivel national cat si la nivel international prin aplicarea Apostilei

Acte necesare in vederea inscrierii la cursul Cadru tehnic PSI*:

talon inscriere;
– copie act de identitate;
– copie certificat de nastere;
– copie ultima diploma de studii (minim studii liceale, cu sau fara BAC);
– copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui);
– adeverinta de la medicul de familie/medicina muncii cu specificatia „Apt pentru ocupatia Cadru Tehnic PSI”

* Actele vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0770842678 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro

Pentru mai multe detalii despre cursul Cadru tehnic PSI ne puteti contacta la numerele 0770842678, 0262221510 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro