CONTABIL

CONTABILPerioada23.09 – 18.10.2024

Perioada

23.09 – 18.10.2024

Telefon

0770842678

Detalii

Curs online autorizat:

CONTABIL 

COD COR 331302

Contabil

Descrierea ocupatiei Contabil:

Contabilul este persoana care isi desfasoara activitatea in compartimentul financiar-contabil al oricarei unitati publice sau private si acopera partial sau in totalitate activitatile acestuia. Un contabil este specialistul responsabil cu inregistrarea, analiza si gestionarea tranzactiilor financiare ale unei organizatii sau persoane fizice (PFA/II/IF). Contabilul monitorizeaza si inregistreaza toate veniturile si cheltuielile, calculeaza impozitele si intocmeste rapoartele financiare. De asemenea, este implicat in asigurarea conformitatii legale si fiscale a activitatii financiare. Un contabil are un rol crucial in furnizarea de informatii precise si relevante pentru luarea deciziilor financiare strategice si pentru mentinerea sanatatii financiare a organizatiei sau a persoanei pe care o reprezinta. 

Competente dobandite in urma absolvirii cursului Contabil:

1. Intocmirea/completarea documentelor primare; 2. Contarea operatiunilor patrimoniale; 3. Efectuarea de calcule specifice; 4. Completarea registrelor contabile; 5. Intocmirea balantei de verificare; 6. Evaluarea patrimoniala; 7. Intocmirea bilantului contabil; 8. Transmiterea documentelor specifice.

Inscriere curs Contabil

Modalitatea de desfasurare a cursului si a examenului final:

Online-live (pe platforma ZOOM), cf. Ordinului nr. 1149/2020 al Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, privind stabilirea domeniilor de activitate si a procedurii pentru autorizarea furnizorilor de formare profesionala sa desfasoare programe de formare profesionala a adultilor in sistem on-line.

Durata si program curs:

180 ore, pe parcursul a patru saptamani. Program ore online-live pe ZOOM: 16:30 – 19:30, 12 zile, de luni pana joi, 3/4 zile pe saptamana.

Taxa de participare:

900 lei (toate taxele incluse). Reduceri aplicate taxei de participare: 1) de la 5% la 10% – pentru membrii CCI Maramures in functie de nivelul de cotizatie ales; 2) 5% – pentru absolventii cursurilor organizate de catre CCI Maramures in anul curent; 3) 5% – daca se inscriu minim 3 participanti de la aceeasi societate/institutie. Nota: Reducerile nu se cumuleaza.

Cadru legal:

Acest curs este autorizat de catre Ministerul Muncii in baza O.G. 129/2000, republicata. Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire (conform specimen) emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Acest curs este recunoscut atat la nivel national cat si la nivel international prin aplicarea Apostilei.

Curs Contabil

Acte necesare in vederea inscrierii la cursul Contabil*:

talon inscriere;
– copie act de identitate;
– copie certificat de nastere;
– copie ultima diploma de studii (minim studii liceale, cu sau fara BAC);
– copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui);
* Actele vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0770842678 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro

Pentru mai multe detalii despre cursul Contabil ne puteti contacta la numerele 0770842678, 0262221510 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro