INSPECTOR SSM

INSPECTOR SSMPerioada09.09 – 26.09.2024

Perioada

09.09 – 26.09.2024

Telefon

0739675279

Detalii

Curs online autorizat: 

INSPECTOR IN DOMENIUL SECURITATII SI SANATATII IN MUNCA

Inspector SSM

COD COR 325723

Inspector ssm

Descrierea ocupatiei Inspector SSM:

Inspectorul in domeniul securitatii si sanatatii in munca (Inspector SSM), cod COR 325723, isi desfasoara activitatea in cadrul serviciilor interne/externe de prevenire si protectie sau ca lucrator/angajator care se ocupa de activitatile de prevenire si protectie din orice organizatie, precum si in alte conditii stabilite de reglementarile legale. Activitatea de Inspector SSM se desfasoara atat in locuri de munca aflate in spatii inchise (birou, spatii de productie), cat si in cele aflate in spatii deschise (santiere de constructii, zone industriale, etc.). Inspectorul in domeniul securitatii si sanatatii in munca trebuie sa aiba cunostinte solide in domenii precum legislatia privind securitatea si sanatatea in munca, gestionarea riscurilor, igiena industriala, ergonomie, prim-ajutor, protectia impotriva incendiilor si alte aspecte relevante pentru asigurarea unui mediu de lucru sigur si sanatos.

Inspectorul SSM trebuie sa fie capabil sa comunice eficient cu toti cei implicati, sa identifice si sa analizeze riscurile, sa dezvolte si sa implementeze masuri preventive si corective, sa conduca investigatii in cazul incidentelor, sa ofere instruire si formare pentru personal si sa promoveze o cultura a securitatii si sanatatii in munca in cadrul organizatiei.

Inspectorul in domeniul securitatii si sanatatii in munca (Inspector SSM) poate colabora cu diverse departamente si echipe din cadrul organizatiei, inclusiv cu managementul, resurse umane, inginerie, productie si altele, pentru a asigura respectarea normelor si reglementarilor aplicabile si pentru a imbunatati continuu conditiile de munca.

Inscriere

Competente obtinute in urma absolvirii cursului Inspector SSM:

1. Realizarea activitatilor de prevenire si protectie; 2. Stabilirea semnalizarii de securitate si/sau de sanatate la locurile de munca; 3. Stabilirea mijloacelor materiale si tehnice necesare securitatii si sanatatii in munca; 4. Criterii generale pentru evaluarea riscurilor; 5. Instruirea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca; 6. Informarea lucratorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca; 7. Prevenirea accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale; 8. Participarea la cercetarea evenimentelor care produc incapacitate temporara de munca; 9. Verificarea respectarii prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca; 10. Monitorizarea activitatilor de evacuare si interventie in situatii de urgenta.

Conditii de acces la cursul Inspector SSM:

La curs pot participa persoanele care au studii liceale cu sau fara BAC – filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic sau studii superioare in stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice.

Durata si program curs:

80 ore, pe parcursul a trei saptamani. Program ore online-live pe ZOOM: 16:45 – 19:00, 12 zile, de luni pana joi, 4 zile pe saptamana.

Taxa de participare:

900 lei (toate taxele incluse). Reduceri aplicate taxei de participare: 1) de la 5% la 10% – pentru membrii CCI Maramures in functie de nivelul de cotizatie ales; 2) 5% – pentru absolventii cursurilor organizate de catre CCI Maramures in anul curent; 3) 5% – daca se inscriu minim 3 participanti de la aceeasi societate/institutie. Nota: Reducerile nu se cumuleaza.

Cadru legal:

Acest curs este autorizat de catre Ministerul Muncii in baza O.G. 129/2000, republicata. Dupa absolvirea cursului se elibereaza un certificat de absolvire (conform specimen) emis de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Acest curs este recunoscut atat la nivel national cat si la nivel international prin aplicarea Apostilei.

Inspector SSM

Acte necesare in vederea inscrierii la cursul Inspector SSM*:

talon inscriere;
– copie act de identitate;
– copie certificat de nastere;
– copie ultima diploma de studii (minim studii liceale cu sau fara BAC – filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic sau studii superioare in stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice);
– copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui);
* Actele vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0739675279 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro

Pentru mai multe detalii despre cursul Inspector SSM ne puteti contacta la numerele 0739675279, 0262221510 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro