• Tema

    Intalnire CEC Bank

  • Participarea

    Gratuit

  • Termen de inscriere

    17 aprilie 2019

17 aprilie 2019 to 17 aprilie 2019

Centrul de Instruire si Marketing „Gheorghe Marcas”

Baia Mare, Aleea Expozitiei nr 5

0262-221510

Organizat de

Camera de Comert si Industrie Maramures

0262-221510

CEC Bank se alatura autoritatilor locale in actiunile de sustinere a AAPL-urilor si IMM-urilor din judetul Maramures

 

Miercuri, 17 aprilie 2019, Consiliul Judetean Maramures, Camera de Comert si Industrie Maramures, Asociatia Intreprinzatorilor Maramures si CEC Bank au organizat un eveniment de promovare a produselor si serviciilor dedicate Autoritatilor Administratiei Publice Locale (AAPL) si Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM).

Domnul Laurentiu Mitrache, Director general – Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, a subliniat rolul bancii in sustinerea I M M – urilor, agriculturii, administratiilor publice locale, precum si a acelor proiecte care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economic a a Romaniei: “Suntem cea mai mare banca romaneasca cu capital integral de stat. Nu suntem orientati doar spre profit, ci spre profit conform abordarii cost-beneficiu. Nu ne uitam strict la cati bani obtinem dintr-o operatiune de creditare, ci si la ceea ce rezulta pentru beneficiar, pentru localitate, pentru zona, pentru intreaga tara in final”. Referitor la intermedierea financiara, care este de doar 38-40% din PIB in Romania fata de aproape 100% in tarile din zona Europei Centrale si de Est, domnul Mitrache a adaugat: “Avem un potential urias. Avem 1.120 unitati in intreaga tara, ceea ce reprezinta 22% din totalul retelei bancare. Data fiind intentia actionarului nostru de a creste intermedierea financiara in Romania, prezenta noastra in teritoriu nu poate decat sa demonstreze angajamentul nostru in acest sens”. Pe langa prezenta in teritoriu, si oferta de produse si servicii joaca un rol important: „Prin produsele si serviciile bancare pe care le oferim tuturor clientilor, persoane fizice sau juridice, am reusit sa avem an de an, in ultimii trei ani, o dezvoltare a bancii mai rapida decat a industriei bancare, ceea ce este un semn pozitiv, incurajator”. Legat de subiectul capitalizarii bancii, domnul Mitrache a declarat: “Dat fiind rolul CEC Bank in dezvoltarea economiei nationale, Guvernul arata un sprijin total pentru banca noastra, prin alocarea in bugetul de stat pentru anul 2019 a sumei de 940 mil. lei pentru majorarea capitalului, ceea ce va conduce la o majorare a creditarii cu 30-35 mld. lei”.

Domnul Florentin Nicolae Tus, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramuresa a adaugat: ”Camera de Comert si Industrie Maramures adreseaza multumiri, in primul rand, domnului Laurentiu Mitrache, director general – presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank pentru prezenta domniei sale la actiunea CEC Bank , desfasurata in municipiul Baia Mare. Felicit si Consiliul Judetean Maramures, in mod special pe presedintele institutiei, Gabriel-Valer Zetea, pentru initiativa domniei sale de a organiza o astfel de intalnire in municipiul resedinta de judet. Sper ca in cele trei ore ale intalnirii de la Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures, participantii au aflat cu totii lucruri cat mai interesante, solutii de finantare cat mai potrivite pentru specificul fiecaruia. Ma bucur ca au raspuns pozitiv numeroase companii din cele aproximativ 600 pe care CCI Maramures le-a invitat la acest eveniment. Multi dintre cei care au fost prezenti sunt deja clienti ai CEC-ului. In sala a fost prezenta si administratia publica, la invitatia Consiliului Judetean. Multe primarii, multi primari au inteles importanta unor astfel de intalniri si importanta identific arii unor solutii de finantare a administratiei publice locale, care iata, pot veni din multe parti. Ma bucur ca in 17 aprilie a fost momentul CEC Bank, care este cea mai importanta institutie financiara de stat si care a mostenit si a gestionat cu chibzuinta o retea deosebita de sucursale in toata tara.”

In cadrul evenimentului, doamna Doina Topala, directorul Directiei IMM din cadrul CEC Bank, a sustinut o prezentare a proiectelor de finantare din zona AAPL si IMM. In continuarea prezentarii, doamna Ramona Ivan, directorul Directiei Relatii Externe si Finantari Structurale CEC Bank, a discutat pe marginea solutiilor de finantare si garantare din surse externe (COSME, fonduri europene nerambursabile). Intalnirea a fost urmat a de o sesiune de intrebari si raspunsuri, ocazie cu care o echipa de specialisti din Centrala CEC Bank a impartasit audientei din experienta si expertiza profesionala in domeniul creditarii persoanelor juridice. Doamna Mihaela Aurelia Bran, director CEC Bank, Sucursala Baia Mare, si-a manifestat increderea ca evenimentul va aduce multiple beneficii pentru comunitate, fiind o oportunitate de comunicare directa si de stabilire a unui schimb constructiv de pareri intre organizatori si reprezentantii administratiilor publice locale. Evenimentul, gazduit de Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures, a reunit reprezentanti ai autoritatilor locale, agenti economici, specialisti bancari, reprezentanti mass-media.