NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA

NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENAPerioada12 - 14.06.2024

Perioada

12 – 14.06.2024

Telefon

0770842678

Detalii

Curs avizat de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei:

NOTIUNI FUNDAMENTALE DE IGIENA

in alimentatie/ curatetie/ infrumusetare corporala/ DDD 

Notiuni fundamentale de igiena

Descrierea cursului Notiuni Fundamentale de Igiena:

Cursul „Notiuni Fundamentale de Igiena” este conceput pentru a oferi participantiilor o intelegere solida a principiilor si practicilor de igiena necesare pentru mentinerea sanatatii individuale si a comunitatii in ansamblu.

Structura curs Notiuni Fundamentale de Igiena:

 • Modulul nr. 1 – Nivelul I – Instruirea managerilor, directorilor pentru asigurarea calitatii, sefilor de sectie, de productie, etc., din unitatile cu profil alimentar si din unitatile de alimentatie publica si colectiva.
 • Modulul nr. 1 – Nivelul II – Instruirea operatorilor din industria alimentara si din unitatile de alimentatie publica si a vanzatorilor din unitatile cu profil alimentar.
 • Modulul nr. 1 – Nivelul III – Instruirea personalului de ingrijire din sectorul alimentar si din unitatile de alimentatie publica si colectiva.
 • Modulul nr. 2Nivelul I – Instruirea personalului care presteaza servicii de curatenie  in unitati de asistenta medicala.
 • Modulul nr. 2Nivelul II – Instruirea personalului care presteaza servicii de curatenie in unitati de colectivitati de copii si tineri.
 • Modulul nr. 2Nivelul III – Instruirea personalului care presteaza servicii de curatenie in unitati de cazare (hoteluri, moteluri, cabane, etc.).
 • Modulul nr. 2Nivelul IV – Instruirea personalului care presteaza servicii de curatenie in cabinete de infrumusetare corporala, piercing si tatuaj.
 • Modulul nr. 3 – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii in domeniul apei destinate consumului uman: productia si distributia apei potabile si apa din fantanile publice, productia apei imbuteliate;
 • Modulul nr. 4 – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii pentru spatii in care au loc activitati de imbaiere sau inot de agrement, formativ sau sportive, precum si servicii pentru tratarea si dezinfectia apei din bazine de inot si piscine;
 • Modulul nr. 5Nivelul I – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii de tratament si machiaj cosmetic, epilare, frizerie, coafura si barbierit, reglementate prin Ordinul nr. 1.136/2007 privind aprobarea normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala
 • Modulul nr. 5Nivelul II – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii de manichiura si pedichiura, reglementate prin Ordinul nr. 1.136/2007 privind aprobarea normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala
 • Modulul nr. 5 Nivelul III – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii de piercing, tatuaj, micropigmentare, reglementate prin Ordinul nr. 1.136/2007 privind aprobarea normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala.
 • Modulul nr. 6Nivelul I – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii de dezinfectie
 • Modulul nr. 6Nivelul II – Instruirea personalului din unitati care presteaza servicii de dezinsectie si deratizare.

Durata modul: 12 ore.

Modalitatea de desfasurare a cursului: online-live pe ZOOM.

Modalitatea de examinare: la  sala (judetul Maramures si Cluj).

Taxa modul: 110 lei (TVA inclus) + 40 lei  taxa de examinare pentru DSP. Reduceri: 100 lei (TVA inclus) + 40 lei  taxa de examinare pentru DSP – pentru inscrierea a min. 20 de persoane/modul.

Cadru legal:

Ecest curs este avizat conform Ordinului nr. 2.209/4.469/2022 privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea şi certificarea instruirii profesionale a personalului privind insuşirea notiunilor fundamentale de igiena. Certificatele de absolvire ale persoanelor care au promovat examenul de absolvire conform dispoziţiilor prezentului ordin au o valabilitate de 3 ani de la data eliberarii de catre directiile de sanatate publica judetene.

Acte necesare in vederea inscrierii la cursul Notiuni Fundamentale de Igiena*:

talon inscriere;
– copie act de identitate.

* Actele vor fi trimise pe WhatsApp la numarul 0770842678 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro

Pentru mai multe detalii despre cursul Notiuni Fundamentale de Igiena ne puteti contacta la numerele 0770842678, 0262221510 sau pe e-mail: cursuri@ccimm.ro