Noutati legislative în domeniul Relațiilor de muncă și Securității și sănătății în muncă

Camera de Comerț și Industrie Maramureș va organiza, în data de 21.10.2021, între orele 16:30-19:00, online, pe platforma Zoom, webinarul ”Noutati legislative în domeniul Relațiilor de muncă și Securității și sănătății în muncă”. Acesta va fi susținut de Marcel Cânța și Costel Borca, specialiști cu o experiență vastă în aceste domenii.

Este un eveniment dedicat atât mediului de afaceri cât și tuturor persoanelor interesate să afle ultimele noutăți și abordări în domeniul Relațiilor de muncă, respectiv al Securității și sănătății în muncă. Seminarul se va desfăşura într-o manieră interactivă, sub forma unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, fiind recomandată şi încurajată intervenţia participanţilor şi discuţiile libere. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș: cci_mm@ccimm.ro, la numărul de telefon 0262-221510 sau completând talonul de participare: https://www.ccimm.ro/talon-inscriere-seminarii/

 

Noutati si abordari fiscale cu Adrian Benta

ACTUALIZARE: PARTICIPAREA DIRECTĂ LA ACEST SEMINAR SE ANULEAZĂ. Decizia a fost luată conform Hotărârii CNSU nr. 91 din 22.10.2021 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2

Camera de Comerț și Industrie Maramureș vă invită să participați, în data de 29 octombrie a.c., între orele 10:00-14:30, la un seminar de fiscalitate ce va fi susținut de drd. ec. Adrian Bența, consultant fiscal și auditor financiar. Este un eveniment dedicat atât mediului de afaceri cât și tuturor persoanelor interesate să afle ultimele noutăți și abordări fiscale de la un specialist cu o vastă experiență în domeniul taxelor și impozitelor, contabilitatea și fiscalitatea societății comerciale. Adrian Bența este membru al Camerei Consultanților Fiscali (2007), auditor financiar, membru CAFR (2010). Seminarul susținut de drd. ec. Adrian Bența va fi unul HIBRID, cu participare on-line pe platforma ZOOM și cu participare directă la CCI Maramureș, unde numărul de persoane acceptat va fi impus de reglementările sanitare în vigoare la acea dată. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș cci_mm@ccimm.ro, la numărul de telefon 0262-221510 sau completând talonul de participare: https://www.ccimm.ro/talon-inscriere-seminar-adrian-benta/.

TAXE DE PARTICIPARE:

ON-LINE: 200 RON + T.V.A. / participant
PARTICIPARE DIRECTĂ: 250 RON + T.V.A. / participant

Tematici ce vor fi abordate în cadrul seminarului de fiscalitate:

1. Noutăți fiscale aplicabile din toamna anului 2021.
2. TVA privind comerțul de bunuri cu livrare de distanță, vânzări prin platforme electronice, înscrierea în OSS.
3. Aspecte importante privind TVA – livrări intracomunitare de bunuri, exporturi, achiziții intracomunitare, regimul TVA și documente justificative.
4. Impozit pe profit – recapitulația unor cheltuieli nedeductibile, analiză comparată venituri neimpozabile.
5. Analiza unor cheltuieli cu tratament fiscal deosebit: cheltuieli de protocol, sponsorizare, cheltuieli în favoarea participanților la societate. Analiză comparată la nivelul microîntreprinderii și la plătitorii de impozit pe profit.
6. Descărcări ale unor programe informatice de pe pagini de internet – recapitulație privind impozitul pe venitul datorat de nerezidenți în România, redevențe și aspecte declarative.
7. Exemple de aplicare a Convențiilor de evitare a dublei impuneri – două exemple propuse de lector, trei exemple propuse de participanții la seminar.
8. O nouă amnistie aflată în desfășurare conform OG nr. 11/2021, cu modificări ulterioare.
9. O nouă procedură de amânare la plată a obligațiilor bugetare, conform OG nr. 11/2021, cu modificări ulterioare.
10. Jurisprudența Curții europene de justiție în domeniul TVA – 7 cazuri analizate cu aplicare în România.
11. Dezbateri libere și analize pe spețe ale participanților la seminar.