Municipiul BAIA MARE sărbătorește Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice și în 2021 împreună cu TGP – The Green Project, Organizația Colectivă Eco Positive și partenerii locali: Garda de Mediu Maramureș, Agenția pentru Protecția Mediului Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș.

Perioada pandemiei a avut un efect semnificativ în schimbarea obiceiurilor noastre de consum a produselor electronice și a soluțiilor digitale, căci ne-am bazat cu toții pe acestea ca să fim conectați cu familia, cu colegii sau ca să ne păstrăm o”viață socială”.
Aceste schimbări nu au produs doar o creștere a utilizării tehnologiei în casele noastre, ci și achiziția acestor produse în cantitîți mult mai mari. Conform unui studio al Parlamentului European, cererea de computere personale și tablete în țările Uniunii Europene a crescut cu 4.6% de la an la an. În acest context este foarte important să știm ce opțiuni avem, noi consumatorii, pentru a ne debarasa corect de echipamentele vechi sau stricate.
În acest context, în Baia Mare și localitățile Blidari, Firiza, Valea Neagră și Valea Borcutului se desfășoară deja tradiționala campanie de colectare a deșeurilor electrice în perioada 01 octombrie – 01 noiembrie 2021.
Iată mai jos detalii despre programul nostru:
• În intervalul 01 octombrie – 29 octombrie 2021, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800 sau 0756 036 205 sau 0720 811 640, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.
• Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din următoarele puncte provizorii de colectare deschise în data de 16 octombrie 2021, între orele 10.00-16.00:
– la RFN,
– la intersecția bd. Republicii cu str. Lupului, lângă magazin Liana,
– la Semilună.
• Pentru toti cetățenii care vor răspunde apelulul nostru de a se debasara responsabil de deșeurilor electrice se va organiza și o tombolă cu premii constant în electrocasnice noi. Premiile sunt: 2 x Mașină de găurit cu percuție, 2 x Polizor unghiular, 2 x Storcător de citrice, 2 x Cafetieră, 2 x Blender, 1 x aspirator și sunt puse la dispoziție de către Organizația Colectivă Eco Positive.
• Luni, 01 noiembrie 2021 la RFN, începând cu ora 14:30, va avea loc o Extragerea câștigătorilor!
Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează http://thegreenproject.ro/comanda sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800 sau 0756 036 205 sau 0720 811 640 pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!