Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin Nicolae Tus, a primit astazi, la sediul institutiei camerale, vizita oficiala a Ambasadorului Republicii Africii de Sud, E.S. Jabu Mbalula. Excelenta Sa a fost insotit de Tiba Bethwell, Prim Secretar si Veronica Nicolae, secretar social al Ambasadei.
In cadrul discutiilor purtate cu oficialii delegatiei, E.S. Jabu Mbalula s-a aratat interesat de potentialul economic al judetului Maramures, Excelenta Sa exprimandu-si in acelasi timp si dorinta de intensificare si promovare a relatiilor comerciale intre cele doua tari. De asemenea, E.S. Jabu Mbalula si-a manifestat interesul pentru atragerea de investitori in Africa de Sud, o tara dezvoltata din punct de vedere economic, politic si foarte atractiva pentru acestia, aici fiind stabilite sediile centrale ale multor companii internationale care desfasoara afaceri pe continentul african. Totodata, delegatia din Africa de Sud s-a aratat interesata si de domeniul minier, in cadrul intalnirii purtandu-se discutii si despre acest subiect, Maramuresul fiind cunoscut pentru profilul specific in acest domeniu.
Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin Nicolae Tus, a prezentat delegatiei Ambasadei Africii de Sud atat repere despre economia judetului, potentialul de dezvoltare si structura investitiilor derulate la nivelul judetului, cat si profilul Camerei de Comert si Industrie Maramures si membrilor acesteia.
Ambele parti au apreciat intrevederea desfasurata la sediul CCI Maramures. S-au consolidat astfel relatiile intre Camera de Comert si Industrie si Ambasada Republicii Africa de Sud la Bucuresti si s-au pus bazele unor viitoare parteneriate.
La finalul intalnirii, Excelenta Sa Jabu Mbalula a semnat si in cartea de onoare a institutiei.

 

Camera de Comerț și Industrie Maramures