Camera de Comerț și Industrie Maramureș face un apel către instituțiile bancare pentru a realiza culoare separate la ghișee – pentru clienții persoane fizice, respectiv pentru clienții persoane juridice, acolo unde această măsură nu a fost încă luată.

Menționăm că apelul vine în urma mai multor semnale transmise instituției camerale de către companii care au sugerat că ar fi oportun ca operațiunile bancare să fie evidențiate separat la ghișee, cele pentru persoanele juridice fiind adesea mai ample, în funcție de interesele sau acțiunile economice pe care trebuie să le întreprindă persoana juridică. Pentru că unul dintre obiectivele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș este de a sprijini și de a asigura un dialog real între mediul de afaceri și autorități, avem încredere că unitățile bancare vor lua în considerare apelul nostru și că vor respecta toate măsurile care se impun în contextul crizei coronavirusului SARS-CoV-2 (COVID-19). Am remarcat că unitățile bancare au fost printre primele instituții care au anunțat și au promovat prin intermediul canalelor de comunicare măsurile luate pentru protecția clienților și a angajaților, demers util cu atât mai mult cu cât serviciile băncilor rămân deschise publicului pe perioada acestei crize.

Având în vedere starea de urgență determinată de provocarea epidemiologică actuală, principala preocupare trebuie să fie în această perioadă protejarea sănătății angajaților și clienților noștri. Traversăm cu toții o perioadă dificilă însă numai prin respectarea regulilor și a măsurilor imperios necesare vom reuși să ne reluăm cu toții mai repede activitatea care trebuie să funcționeze la parametri optimi.