COMUNICAT DE PRESA

CCI Romania a lansat editia 5 a Catalogului Exportatorilor & Importatorilor din Romania

Camera de Comert si Industrie a Romaniei a lansat editia a V-a a Catalogului Exportatorilor & Importatorilor din Romania. Acest catalog este realizat anual, cu informatii comerciale despre cele mai importante companii romanesti, exportatoare si importatoare grupate pe principalele sectiuni ale Nomenclatorului Vamal Combinat.

Titlul acestui catalog scoate in evidenta importurile, ceea ce nu e deloc intamplator, sustine presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban. Continuand trendul ultimilor ani, importurile au fost in crestere in Romania si in 2018 (cu 9,61%), comparativ cu exporturile (8,12%).

In cifre, nivelul total al exporturilor a atins 67,7 miliarde euro, iar importurile au totalizat 82,8 miliarde euro, ceea ce indica un nivel record de 15,1 miliarde euro deficit comercial. Pornind de la aceste cifre, CCI a Romaniei incurajeaza companiile romanesti sa puna pe agenda de exporturi si tari din Africa, Asia, Orientul Mjilociu sau America Latina.

Catalogul contine principalele informatii referitoare la profilul firmelor si anume: denumirea firmei, cod fiscal, numarul de inregistrare in Registrul Comertului, adresa, telefonul, faxul, e-mail-ul, website-ul, categoria – export / import si sectiunile Nomenclatorului Combinat aferente activitatii de export / import a companiei.

Judetul Maramures este prezent in cel mai nou numar al Catalogului Exportatorilor & Importatorilor din Romania, prin Camera de Comert si Industrie, respective companii cu cifre mari de afaceri, membre ale CCI Maramures. Unul dintre capitolele importante la care puncteaza judetul Maramures este Top 10 Exportatori, prin 10 societati importante pentru economia judetului, specializate in echipamente electrice si automatizare, prelucrarea lemnului, industria aviatica, productie de mobilier. Primul loc este ocupat de Eaton Electro Productie SRL, pe locul 2 se claseaza Aramis Invest SRL, iar pe locul III Universal Alloy Corportaion Europe SRL. MaramureSul se distinge Si la capitolul Importatori romani prin societati / branduri pe piata produselor alimentare din Romania, productie mobilier si placaje din lemn etc.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș