CCI Maramures si CCI Republica Moldova au semnat acordul de parteneriat pentru expo ”Republica Moldova prezinta” in cadrul Rivulus Dominarum 

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin-Nicolae Tus, si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, au semnat in 30 mai 2019, la Chisinau, acordul de parteneriat pentru organizarea, in municipiul Baia Mare, a expozitiei “Republica Moldova prezinta”. Evenimentul va avea loc la finalul lunii septembrie, in cadrul expozitiei de bunuri de larg consum “Rivulus Dominarum”, ce va fi organizata anul acesta in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures.

“E important sa promovam reciproc produsele romanesti si moldovenesti, astfel ca am decis sa organizam in toamna acestui an, in Baia Mare, o expozitie comuna denumita “Republica Moldova prezinta” in cadrul Rivulus Dominarum. Contam si pe sustinerea Consiliului Judetean Maramures in aceasta initiativa, avand in vedere ca dezvoltarea si cooperarea economica comuna pot fi motorul dinamizarii economiei judetului”, a declarat Florentin Tus, presedintele CCIMM.

Discutiile si semnarea acordului au avut loc in cadrul Forumului Investitional Chisinau, eveniment la care a participat si o delegatie de oameni de afaceri din judetul Maramures, reprezentanti ai Camerei de Comert si ai administratiei maramuresene, condusa de presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin-Nicolae Tus, alaturi de directorul Adrian Nicolaescu, directorul regional RCS-RDS, Flaviu Balint si reprezentantul Biroului Relatii Internationale din cadrul Consiliului Judetean Maramures, Gheorghe Paul Szaniszlo.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures a mai prezentat in cadrul panelului oportunitati si provocari ale cooperarii trilaterale dintre Republica Moldova – Romania – Ucraina, principalele obiective privind dezvoltarea economica comuna si modalitatile prin care se pot crea noi legaturi economice intre cele trei tari, precum si o statistica a situatiei economice a judetului Maramures si domeniile in care exista deschidere pentru investitii. La “Forumul Investitional Chisinau”, delegatia maramureseana s-a intalnit cu primarul capitalei, Ruslan Codreanu, care a salutat prezenta reprezentantilor judetului Maramures in cadrul evenimentului si a transmis pe aceasta cale invitatia catre investitorii romani sa lanseze propuneri de cooperare economica cu Republica Moldova.

Delegatia maramureseana a participat si la Gala Businessului Moldovenesc organizata de Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova.