Din dorința de a veni in sprijinul producatorilor si al comerciantilor pentru a-si lansa produse sau a-si promova oferta de servicii pe piata sigheteana, Camera de Comerț și Industrie Maramureș in parteneriat cu Primaria Municipiului Sighetu Marmației au organizat in perioada 9-11 august, prima ediție a expoziției de bunuri de larg consum Expo Marmația. 

Maramuresenii dar și turiștii aflați in aceasta perioada in capitala istorică a Maramureșului au găsit la Expo Marmația o gama larga de produse, de la îmbrăcăminte, încălțăminte pana la materiale de construcții și mobilier.

Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCI Maramureș: “Ne bucurăm să ne aflăm la Sighet cu un eveniment economic organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș pentru a doua oară în acest an. Primul a fost în luna februarie, un eveniment pe teme de nuntă și am spus atunci că și Sighetul are nevoie de astfel de manifestări. Am beneficiat și de această dată de suportul necondiționat al administrației locale. Au fost aproximativ 20 de firme care au expus de la autoturisme, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, agenții de turism, case de marcat.”

Horia Scubli, primar Sighetu Marmației: “Vă mulțumesc pentru evenimentul pe care l-ați creat și sper că din acest început să trecem la o tradiție și să ne întâlnim peste 25 de ani la cea de-a 26-a ediție a acestui eveniment”.

În cadrul deschiderii oficiale a manifestării ExpoMarmatia, președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș a oferit diplome de excelenta pentru sprijinul acordat in organizarea primei ediții Expo Marmația primarului Horia Scubli si directorului Liceului Teoretic “Leowey Klara”, Kosa Tibor Attila. La deschiderea primei ediții a participat și prefectul județului Maramureș, Vasile Moldovan.