Detalii

  • Tema

    Noutati si abordari fiscale cu Adrian Benta

  • Participarea

    Cu taxă

15 februarie 2022 10:00 - 14:30

Sediul CCI Maramures – Sala Polivalenta – parter

Baia Mare, bd. Unirii, nr.16

Organizat de

Camera de Comert si Industrie Maramures

0733674898

Camera de Comerț și Industrie Maramureș organizează, în data de 15 februarie 2022, între orele 10:00-14:30, un seminar de fiscalitate „Noutăți și abordări fiscale”Acesta va fi susținut de drd. ec. Adrian Bența, consultant fiscal și auditor financiar, colaborator al organizației noastre. 

Este un eveniment dedicat atât mediului de afaceri cât și tuturor persoanelor interesate să afle ultimele noutăți și abordări fiscale de la un specialist cu o vastă experiență în contabilitatea și fiscalitatea societății comerciale. Seminarul susținut de drd. ec. Adrian Bența va fi unul HIBRID, cu participare:

  • on-line pe platforma ZOOM;
  • directă, în sala de conferințe a CCI Maramureș, unde numărul de persoane acceptat va fi impus de reglementările în vigoare la acea dată.

TAXE DE PARTICIPARE:

  • ON-LINE: 200 lei + T.V.A. / participant 
  • PARTICIPARE DIRECTĂ, la sala de conferințe: 250 lei + T.V.A. / participant 

Talon de participare

Seminarul este unul interactiv, așa că nu pierdeți ocazia de a transmite întrebările și problematicile dvs. de interes legate de domeniul fiscal domnului Adrian Bența prin completarea acestora în Talonul de participare.

Tematica seminarului Noutăți și abordări fiscale:

1. Noutăți fiscale cu aplicare în anul 2022.
2. Despre SAF-T – de ce este relativ ușor de abordat, dar imposibil de realizat manual.
3. Închiderea exercițiului financiar 2021 – valorificarea inventarului, pierderi sau plusuri de inventar; constituirea de deprecieri și provizioane; imaginea fidelă – obiectivul auditorului și al situațiilor financiare anuale.
4. Taxa pe valoarea adăugată – noutățile din anul 2022; recapitulație privind procedurile în domeniul TVA pentru: condițiile ca o tranzacție să fie impozabilă în România, exigibilitatea și faptul generator al TVA, locul prestării de servicii din punctul de vedere al TVA, livrări intracomunitare și exporturi scutite de TVA, documente justificative.
5. Simularea unui calcul de impozit pe profit când identificăm cheltuieli de protocol, sponsorizare, mecenat, cheltuieli sociale, profit reinvestit, cheltuieli de cercetare dezvoltare.
6. Impozitul datorat de nerezidenți în România – recapitulație privind sumele impozabile, scutiri date de Codul fiscal, aplicarea Convențiilor de evitare a dublei impuneri. Aprofundarea noțiunii de redevență din perspectiva impozitului datorat de nerezidenți.
7. Hotărâri ale Curții europene de justiție ce reprezintă jurisprudență fiscală în domeniul TVA.
8. Dezbateri libere și analize pe spețe ale participanților la seminar.

Detalii suplimentare – tel. 0733674898, e-mail: cci_mm@ccimm.ro, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Bd. Unirii, nr. 16, persoană de contact: Oana Dulf. 

Vă așteptăm, fizic sau online, alături de noi pentru a afla ultimele noutăți și abordări fiscale.

Pentru alte evenimente și activități ale Camerei de Comerț și Industrie Maramureș urmăriți această pagină, www.ccimm.ro, și pagina de facebook a instituției noastre.