Începând din luna iunie a.c., Centrul de Instruire și Marketing al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș poartă numele regretatului Gheorghe Marcaș, președinte fondator al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Pentru a-l onora așa cum se cuvine pe cel care vreme de aproape 30 de ani a condus destinele instituției camerale, președintele CCI Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș a propus membrilor AGM ca centrul expozițional al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș să poarte, in memoriam, numele ing. Gheorghe Marcaș. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate în luna mai, în cadrul ședinței Adunării Generale a Membrilor Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, inițiativa președintelui CCI Maramureș fiind susținută de toți membrii prezenți.
Ing. Gheorghe Marcaș a fost și va rămâne o personalitate marcantă pentru comunitatea economică maramureșeană. De-a lungul carierei sale a condus câteva dintre cele mai mari întreprinderi și instituții cu profil economic din județ. Ing. Gheorghe Marcaș a fost cel care a înfiinţat, în 1990, Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş. În ultimii ani, a acordat o atenție deosebită documentării asupra activității instituțiilor camerale atât din țară cât și din întreaga lume. A devenit autorul unor lucrări de referință care evidențiază trecutul acestor instituții, creșterea calității serviciilor și consolidarea prestigiului Camerelor de Comerț și Industrie (ex. ”Camerele de Comerț și Industrie din România File de istorie 1850-2010”). De-a lungul timpului, a fost decorat cu medalii și ordine, a primit distincții pentru activitatea sa, printre care Meritul Comercial clasa a III-a și clasa a II-a și titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Baia Mare. Gheorghe Marcaș a făcut parte și din Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).