Camera de Comerț și Industrie Maramureș a lansat, la finalul lunii noiembrie, ediția 2023 a almanahului dedicat economiei locale – REPERE ECONOMICE MARAMUREȘENE.

Ediția 2023 a acestei lucrări, realizată anual de organizația camerală, este bilingvă (română – engleză) și cuprinde 176 de pagini complexe cu indicatorii economici ai anului 2022, respectiv cu instantanee care promovează oportunitățile de investiții ale unităților administrativ-teritoriale din județul Maramureș.

Pentru realizarea acestui almanah, Camera de Comerț și Industrie Maramureș a avut ca surse de informaţii date provenind de la Ministerul Finanţelor Publice, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Direcţia Judeţeană de Statistică Maramureș, Institutul Naţional de Statistică, Tempo Online precum și baza de date proprie.

Analizând acești indicatori, imaginea de ansamblu a economiei anului 2022, atât la nivel național cât și local, este una pozitivă, cu un PIB în creștere și cu o revenire a balanței comerciale la nivelul județului Maramureș. Spre exemplu, numai anul trecut, județul nostru a recuperat integral la capitolul exporturi 3 ani de scădere.

Proiectul exclusiv al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș – „Repere economice maramureșene” – crește de la an la an, atât în consistența sa cât și în difuzare, fiind considerat de colaboratorii organizației camerale drept un instrument de lucru util în discuțiile de business bazate pe cifre ori alte date statistice. Ediția 2023 beneficiază de tiraj tipărit dar va fi difuzată online și pe mai departe, în rândul partenerilor camerali externi, la Birourile de Promovare Comercial-Economică din rețeaua externă, respectiv la misiunile diplomatice acreditate în România.

Indicatorii economici ai anului 2022 sunt prezentați pe larg în paginile acestei lucrări, care poate fi consultată la Camera de Comerț și Industrie Maramureș.