Peste 80 de companii din România, Republica Moldova, Ucraina și Slovacia participă, în perioada 27-29 septembrie 2019, la cea de-a XXVII-a ediție a expoziției de bunuri de larg consum ”Rivulus Dominarum”. Prin ediția din acest an, Camera de Comerț și Industrie Maramureș își propune să genereze o consolidare a relațiilor bilaterale și a oportunităților care pot contribui atât la promovarea agenților economici cât și la dezvoltarea județului, din punct de vedere economic. În premieră anul acesta la Rivulus Dominarum, zeci de firme moldovenești își vor promova produsele pe piața maramureșeană în cadrul expoziției ”Republica Moldova prezintă”, eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Deschiderea oficială a expoziției ”Rivulus Dominarum” va avea loc vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 12:00, la Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” Baia Mare. Comparativ cu alți ani, programul de vizitare a fost prelungit, astfel că maramureșenii vor putea vizita standurile de vineri până duminică, între orele 11:00-21:00. Prețul unui bilet de intrare este 1 leu. Expoziția ”Rivulus Dominarum” este inclusă în programul ”CASTANE 2019”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Baia Mare.

Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCI Maramureș: ”În acest an, manifestarea ”Rivulus Dominarum” va cunoaște o amploare deosebită. Alături de cele 35 de firme din România care vor participa la expoziție, vor fi prezente și numeroase companii din Republica Moldova, din Slovacia și din Ucraina. Cei mai mulți străini vor veni din Republica Moldova, tot aproximativ 35 de companii, care vor expune produse diverse și foarte atractive pentru publicul larg. Printre aceștia se regăsesc producători renumiți de vinuri, companii din domeniul decorațiunilor, cosmeticelor, producători în domeniul marochinăriei, confecțiilor și al produselor alimentare. Toate acestea în cadrul expoziției ”Republica Moldova prezintă”, eveniment inclus în expoziția Rivulus Dominarum, organizat în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și realizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș”.

La standurile ”Rivulus Dominarum”, vizitatorii vor găsi confecții damă, produse naturiste, izolații naturale, șeminee, panouri solare si fotovoltaice, încălțăminte și marochinărie, sobe pe peleți, autoturisme, piese și tuning auto, utilaje agricole, mobilier, produse pentru pescuit, pentru bucătărie, bijuterii, băuturi alcoolice, articole sport, materiale de construcții, produse de îngrijire personală, uși de garaj.

Deschiderea oficială a manifestării expoziționale de la Sala Polivalentă ”Lascăr Pană” va fi urmată de Forumul Internațional de Afaceri ”Rivulus Dominarum”. Evenimentul economic va cuprinde o serie de dezbateri și întâlniri Business to Business (B2B) prin intermediul cărora companiile participante pot intra în contact direct cu potențiali parteneri de afaceri sau pot afla informații despre oportunitățile de promovare caracteristice piețelor de afaceri din Republica Moldova, Slovacia, Ucraina și Ungaria. Întâlnirile de afaceri vor avea loc la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” (str. Aleea Expoziției, nr. 5).