O delegație a Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, condusă de președintele Florentin-Nicolae Tuș, participă în perioada 3-5 octombrie la Cernăuți (Ucraina), la expoziția internațională ”Produs în Euroregiunea Prutul de Sus”. Invitația a fost transmisă instituției noastre de către președintele Camerei de Comerț și Industrie Cernăuți, Vasyl Lyakhovici.

Președintele Florentin-Nicolae Tuș a participat joi, 3 octombrie a.c., la deschiderea acestui eveniment, alături de consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, consulul Ionel Constantin Mitea, viceguvernatorul Regiunii Cernăuți, președintele Consiliului Municipal Cernăuți și directoarea filialei Edinet a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova .

De-a lungul timpului, între Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Cernăuți s-a consolidat o colaborare eficientă, în sprijinul mediului de afaceri pe care cele două instituții camerale îl reprezintă.

Florentin-Nicolae Tuș, președinte CCI Maramureș: ”Vorbim despre un parteneriat durabil pe care îl avem cu Camera de Comerț și Industrie Cernăuți și ne bucurăm că prin prezența noastră la unul dintre cele mai importante evenimente din Euroregiune reușim să împărtășim din experiențele antreprenorilor, să le facem cunoscute serviciile și evenimentele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și să generăm noi schimburi de experiență și colaborări între companii din regiunea Cernăuți și Maramureș. Doar prin dialog și prezentarea oportunităților de afaceri se pot iniția proiecte și se pot stabili noi relații economice internaționale, iar acestea sunt obiectivele majore care stau la baza vechii noastre colaborări cu Camera de Comerț și Industrie Cernăuți.”

Camera de Comerț și Industrie Cernăuți și Camera de Comerț și Industrie Maramureș au stabilit un Acord de colaborare în baza căruia dezvoltă acțiuni și evenimente comune. La sfârșitul săptămânii trecute, o delegație a Camerei de Comerț și Industrie Cernăuți condusă de președintele Vasyl Lyakhovici, din care au făcut parte și doi antreprenori din regiune, a participat la expoziția de bunuri de larg consum ”Rivulus Domianrum” și la Forumul Internațional de Afaceri. Membrii delegației ucrainene au purtat discuții cu agenții economici din Republica Moldova, cu reprezentanți din sectorul pomicol și au prezentat oportunități de afaceri în regiunea Cernăuți, respectiv Unitatea Teritorială Rukshin.