Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, Florentin-Nicolae Tus, a participat astazi, in sala de conferinte Millennium I, la intalnirea cu Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Belarus in Romania, Excelenta Sa Andrei Grinkevich. La discutii au fost prezenti primarul municipiului Baia Mare, dr. ec. Catalin Chereches, prefectul judetului Maramures Nicolae-Silviu Ungur, vicepresedintele CJ Maramures, Ioan Doru Dancus alaturi de reprezentanti ai comunitatii de afaceri.

Florentin-Nicolae Tus, presedinte CCI Maramures: „Am fost onorat sa dau curs invitatiei adresata de domnul primar al municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, la intalnirea cu Excelenta Sa Andrei Grinkevich. Au fost discutii de bun augur, in cadrul carora domnul ambasador a subliniat interesul Republicii Belarus pentru o cooperare interregionala, identificand in judetul nostru idei si proiecte care pot fi implementate printr-o colaborare de succes, nu doar in domeniul economic ci si in domeniul cultural, sportiv sau administrativ. La randul meu, am transmis Excelentei Sale dorinta institutiei camerale de a consolida relatiile parteneriale cu Republica Belarus, incepute in urma cu doi ani, si de a facilita oportunitati de dialog si colaborare intre mediul de afaceri din tarile, respectiv regiunile pe care le reprezentam. In acest sens, am inmanat domnului ambasador breviarul elaborat de CCI Maramures – Repere economice maramuresene – pentru o mai buna evidentiere a principalilor indicatori economici din judetul nostru.”

In cadrul intrevederii, presedintele CCI Maramures a mai vorbit despre identificarea unor posibile institutii camerale din Belarus alaturi de care CCI Maramures să stabilească pe viitor noi relatii parteneriale. De asemenea, a sustinut o scurta prezentare a mediului de afaceri din judetul Maramures si a evidentiat importanta pe care Camera de Comert si Industrie Maramures o acorda nu doar comunitatii de afaceri de pe plan local ci si partenerilor sai externi.