Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Home | Cursuri | Servicii sprijin IMM | Articole | Noutati | Teme secundare
Formarea profesională continuă
📌 Formarea profesională continuă (FPC) sau dezvoltarea/îmbunătățirea profesională este un proces de formare mai complex, care implică dobândirea de noi cunoștințe și abilități în calificările pe care o persoană le deține deja.
📌 Formarea profesională continuă este recunoscută ca un motor al dezvoltării sociale bazate pe cunoaștere și inovare în Europa, beneficiind de o atenție sporită din partea factorilor de decizie și face obiectul multor documente strategice, politici și priorități de dezvoltare.
📌 Dacă îți dorești să îți îmbunătățești cunoștințele și abilitățile în domeniul digital, te așteptăm să te înscrii la unul dintre programele de formare profesională oferite în cadrul proiectului.
🔗 Mai multe informații găsești pe: www.ccimm.ro/soft, iar dacă dorești să participi la un curs GRATUIT în domeniul digital, te rugăm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
📌Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
💻E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
☎️Telefon: 0771 711 069
🏢Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
________________________________________________________________
Proiectul “S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț și Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 30 mai 2023
NEVOI ACOPERITE DE CURS
COMPETENTE DIGITALE DE UTILIZARE A TEHNOLOGIEI INFORMATIEI
CA INSTRUMENT DE INVATARE SI CUNOASTERE
Competențele digitale sunt unele dintre cele 8 competențe cheie care întruchipează utilizarea încrezătoare și critică a gamei complete de tehnologii de informare și comunicare pentru a informa, a comunica și a rezolva probleme în domeniile de activitate. Deși poate părea simplu pentru mulți dintre noi, conform Tabloului de bord pentru Agenda digitală din 2015, 40% din populația UE are niveluri insuficiente de alfabetizare digitală și 22% dintre cetățeni nu folosesc internetul.
📌 Dacă doriți să participați la un curs GRATUIT în cadrul proiectului, vă invităm să completați chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Contact:
📍 E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
📍 Telefon: 0771 711 069
📍 Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț si Industrie Maramureș – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 29 mai 2023
Se încheie prima serie de curs
Competențe avansate Microsoft Excel
Camera de comerț și Industrie Maramureș încheie azi, 26 mai 2023, prima serie din cele 5 serii de curs Competențe avansate Microsoft Excel. Cursul a fost organizat în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Dacă vrei să-ți faci munca mai ușoară și dacă te încadrezi în categoriile de grup țintă eligibile, te așteptăm să te înscrii la cursul GRATUIT Competențe avansate Microsoft Excel și te rugăm să completezi: chestionarul preliminar de înscriere.
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi la sediul nostru din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter, și la:
- www.ccimm.ro/soft
- E-mail: soft@ccimm.ro
- Telefon: 0262 221 510
- Persoană de contact: Sasu Tatiana–Expert organizare formare profesională S
__________________________________________________________
Proiectul “S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț și Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun SRL și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș
Autor articol: Cheța Diana Georgeta – Expert coordonator organizare campanie S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 26 mai 2023
Articol post seminar 4
📌La Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, str. Culturii, nr. 5, etaj, 5, sala 501, Baia Mare s-a desfășurat miercuri, 17 mai, al patrulea seminar de informare “Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital”, organizat de SC CERC SRL în calitate de partener în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
📌În cadrul seminarului au participat un număr de 30 de persoane, care au aflat detalii despre implementarea proiectului, cât și despre importanța și beneficiile participări la formarea profesională continuă, detalii despre eligibilitatea și condițiile de acces în proiect, despre cursurile care sunt organizate în cadrul proiectului la care pot participa în mod GRATUIT, serviciile de consultanță post-training, serviciile de sprijin digitalizare IMM și sprijin acordat în vederea organizării de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
🔗Mai multe informații găsești pe: www.ccimm.ro/soft, iar dacă dorești să participi la un curs GRATUIT în domeniul digital, te rugăm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
📌Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
💻E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
☎️Telefon: 0771 711 069
🏢Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
_______________________________________________________________
Proiectul “S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț și Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 25 mai 2023
A treia serie a cursului on-line
Competențe avansate Microsoft Excel,
organizat de C.C.I. Maramureș în cadrul proiectului S.O.F.T.
Cea de-a treia serie a cursului online Competențe avansate Microsoft Excel, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologica”, ID POCU/860/3/12/142579, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 a debutat în această săptămână. Cursul vine în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească informațiile și cunoștințele în utilizarea Microsoft Excel, respectiv a celor care doresc să se alinieze la cerințele în procesul de dezvoltare la locul de muncă, prin participarea la cursuri de formare profesională.
Continuă înscrierile la cursurile din cadrul proiectului nostru: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Detalii suplimentare la telefon: 0262221510, persoană de contact Tatiana Sasu, Expert organizare formare profesională S.
Autor articol: Bran Oana Maria – Expert organizare evenimente S – Camera de Comert si Industrie Maramures
Publicat la 22 mai 2023
IMM-uri din Romania
Eficiența în muncă și prosperitatea – o comparație cu etica germană a muncii
P2 Holisun SRL
Încurajarea antreprenoriatului și inovării în sectorul digital poate crea noi oportunități pentru creștere economică și crearea de locuri de muncă, iar investițiile în infrastructura digitală și promovarea competențelor digitale pot crea un ecosistem economic înfloritor în România.
🔗Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 074535453
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 18 mai 2023
Impactul digitalizării asupra forței de muncă
Digitalizarea este în egală măsură despre tehnologie cât și despre felul în care aceasta transformă condițiile de lucru!
Proiectul „S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica” ID POCU/860/3/12/142579 oferă programe de formare profesională gratuite pentru a rămâne relevant pe piața muncii!
➡Competențe avansate Microsoft Excel.
➡Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.
➡Utilizare instrumente web 4.0
➡Social media și marketing.
➡Gestionarea digitală a procesului antreprenorial.
🔗 Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Autor articol: Pop Adelina – Expert organizare campanie P3 – Asociația Întreprinzătorilor Maramureș
Publicat la 17 mai 2023
Avantajele si dezavantajele tehnologiei
Tehnologia înseamnă dezvoltare sau cunoaștere care facilitează viața în societate. Și în ultima jumătate de secol, progresele tehnologice au fost atât de mari încât au modificat chiar și modul nostru de a trăi, de a comunica și de a ne relaționa.
Dezvoltarea tehnologiei a adus mari avantaje pentru dezvoltarea socială dar și individuală, in aces sens proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” promovează dezvoltarea competențelor digitale individuale dar și colective!
🔗 Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Publicat la 16 mai 2023
Articol post seminar
În data de 9 mai 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, a organizat un seminar de informare, la Hotel Grădina Morii, în Sighetu Marmației. Scopul acțiunii a fost de a-i informa atât pe angajați cât și pe angajatori despre obiectivele proiectului, importanța formării profesionale continue în domeniul digital, temele secundare (Egalitate de gen, Nediscriminare, Accesibilitate, Schimbări demografice, Poluatorul plătește, Protecția biodiversității, Eficientizare resurse, Pactul Verde, Reziliența la dezastre).
Daca dorești să participi și tu la un curs GRATUIT, în cadrul proiectului S.O.F.T., te invităm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: : https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter, telefon: 0262221510
Autor articol: Cheța Diana Georgeta – Expert coordonator organizare campanie S
Publicat la 10 mai 2023
INVITAȚIE SEMINAR
📢Vă invităm la un nou seminar de promovare a importanței și beneficiile participării la formarea profesională continuă în domeniul digital organizat în cadrul proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”, POCU/860/3/12/142579, care va avea loc de data aceasta în Baia Mare.
🟢Când? Miercuri, 17 mai 2023, de la ora 17:30
🟢Unde? Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, str. Culturii, nr. 5, etaj, 5, sala 501
Pentru înscrierea preliminară la cursurile GRATUITE oferite de noi, vă invităm la eveniment și vă rugăm să completați acest chestionar: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
- E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
- Telefon: 0771 711 069
- Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
___________________________________________________________
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț si Industrie Maramureș – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Autor articol: Iuga Maria Ioana – Expert organizare campanie P1
Publicat la 08 mai 2023
NEVOI ACOPERITE DE CURS INSTRUMENTE WEB 4.0
Prin intermediul cursului ”Instrumente web 4.0” se dorește acoperirea cât mai mare a nevoilor profesionale a persoanelor angajate pe piața muncii în domeniul Industriei 4.0 prin furnizarea de informații clare, actualizate, concise și nu în ultimul rând prin exerciții practice pe care aceștia o să le parcurgă pe toata durata cursului de formare care în cele din urmă o să le ușureze procesul de desfășurare a activităților.
📌 Dacă doriți să participați la un curs GRATUIT în cadrul proiectului, vă invităm să completați chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Contact:
📍 E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
📍 Telefon: 0771 711 069
📍 Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
________________________________________________________________
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț si Industrie Maramureș – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Mai multe detalii AICI
Autor articol: Iuga Maria Ioana – Expert organizare campanie P1
Publicat la 04 mai 2023
Nevoi acoperite de cursul Competențe Avansate Microsoft Excel
Cursul Competențe Avansate Microsoft Excel, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în calitatea sa de Solicitant în cadrul proiectului “S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” se adresează persoanelor care au nevoie în activitatea lor de o cât mai bună cunoaștere a acestui program.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter.
E-mail: proiectsoft142579@gmail.com; telefon: 0262-221510.
Mai multe detalii AICI
Persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Autor articol: Bran Oana Maria – Expert organizare evenimente S
Publicat la 04 mai 2023
Dezvoltarea competentelor digitale este necesara pentru a ramane relevant pe piata muncii
Noile tehnologii ne-au invadat viața nu doar profesională, ci si personală. Dezvoltarea competențelor necesare pentru viitor trebuie să înceapă chiar de azi pentru a rămâne relevant pe piața muncii.
Proiectul Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” organizează gratuit programe de dezvoltare profesională în domeniul digital.
➡ Competențe avansate Microsoft Excel.
➡ Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.
➡ Utilizare instrumente web 4.0
➡ Social media și marketing.
➡ Gestionarea digitală a procesului antreprenorial.
Pentru înscrierea la curs, accesați următorul link: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Mai multe informații poți obine la: www.LinkedIn.com
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Autor articol: Pop Adelina – Expert organizare campanie P3
Publicat la 28 aprilie 2023
Suport pentru IMM și angajati
Obiectivul general al proiectului „S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica” este cresterea accesului si participarii la formare profesionala în domeniul alfabetizarii digitale si tehnologiei informației si comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piata muncii prin formare si activitati inovatoare.
Află mai multe informații despre avantajele angajatilor si IMM-urilor care aplica pentru dezvoltarea competentelor digitale in cadrul proiectului „S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica”
Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Pop Adelina – Expert organizare campanie P3
Publicat la 27 aprilie 2023
Articol post Seminar de informare nr. 5 organizat de Camera de Comert si Industrie Maramures
Marți, 25 aprilie 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, a organizat al cincilea seminar de informare despre “Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital”. Această acțiune a avut loc la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter. E-mail: proiectsoft142579@gmail.com ; telefon: 0262-221510, persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Bran Oana Maria – Expert organizare evenimente S
Publicat la 27 aprilie 2023
S-a demarat a doua grupa de curs
”Competente digitale de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere”
În data de 20.04.2023, a început cea de a doua grupă a cursul de ”Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere”, oferit gratuit, prin intermediul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Cursul este organizat de către SC CERC SRL, în calitate de Partener 1 al proiectului.
Dacă doriți să participați la un curs GRATUIT în cadrul proiectului, vă invităm să completați chestionarul preliminar de înscriere: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Contact:
📍 E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
📍 Telefon: 0771 711 069
📍 Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Iuga Maria Ioana – Expert organizare campanie P1
Publicat la 26 aprilie 2023
Nevoi profesionale acoperite de cursul de Gestionare Digitala a Procesului Antreprenorial
Modalitatea în care Holisun SRL își structurează și furnizează cursurile GDPA este una care să corespundă acestor nevoi generale de digitalizare a activității curente pentru angajații sau patronii care doresc să facă, prin digitalizare, ceva mai mult decât utilizarea foilor de lucru Microsoft Excel, a soluțiilor de poștă electronică și a prezentărilor Power Point.
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2
Publicat la 25 aprilie 2023
Informații logistice despre serii și înscrieri P2, Holisun SRL
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2
Publicat la 24 aprilie 2023
FINALIZARE CURS
COMPETENȚE DIGITALE DE UTILIZARE A TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI CA INSTRUMENT DE ÎNVĂȚARE ȘI CUNOAȘTERE
În data de 6 aprilie 2023 a avut loc examenul de absolvire a primei grupe de curs acreditat de COMPETENȚE DIGITALE DE UTILIZARE A TEHNOLOGIEI INFORMAȚIEI CA INSTRUMENT DE ÎNVĂȚARE ȘI CUNOAȘTERE, organizat de SC CERC SRL, partener în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Dacă te încadrezi în categoriile de grup țintă eligibile și dorești să participi la un curs GRATUIT, te rugăm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1
Publicat la 21 aprilie 2023
NEVOI ACOPERITE DE CURSURI
Formarea profesională este un proces continuu de învățare, prin care fiecare dintre noi are posibilitatea de a-și dezvolta cunoștințele și aria de pregătire într-un anumit domeniu.
Daca dorești să participi și tu la un curs GRATUIT în cadrul proiectului S.O.F.T., te invităm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter. E-mail: proiectsoft142579@gmail.com ; telefon: 0262-221510, persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 21 aprilie 2023
Articol post Seminar de informare nr. 4 organizat de Camera de Comert si Industrie Maramures
Miercuri, 5 aprilie 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, a organizat al patrulea seminar de informare, la sediul unei companii din Săsar, comuna Recea, cu tema “Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital”.
Daca dorești să participi și tu la un curs GRATUIT în cadrul proiectului S.O.F.T., te invităm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter. E-mail: proiectsoft142579@gmail.com ; telefon: 0262-221510, persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 10 aprilie 2023
Beneficii oferite prin proiectul „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
Poiectul „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” va produce un impact pe termen lung asupra grupului țintă și asupra domeniului de învățare pe tot parcursul vieții, prin aplicarea unor măsuri de informare, formare, consiliere și servicii suport pentru angajatorii care doresc să implementeze programe de formare la locul de muncă, care să genereze:
-creșterea cu minim 600 a numărului persoanelor informate despre beneficiile proiectului, respectiv al persoanelor formate în domenii digitale solicitate pe piața muncii;
-creșterea cu minim 100 a numărului de IMM-URI sprijinite în vederea introducerii de programe de învățare la locul de muncă;
-creșterea cu minim 3 a numărului de IMM-uri care introduc programe de învățare la locul de muncă.
Beneficiile proiectului:
1. Oferă sprijin în organizarea programelor de formare profesională cu scopul îmbunătățirii nivelului de calificare/formare în domeniul digital.
2. Proiectul oferă și servicii de consultanță post-training.
3. Cursuri gratuite, dacă se indeplinesc condițiile de eligibilitate.
Mai multe informații puteți obține la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comerț și Industrie Maramureș – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 31 martie 2023
Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital
promovate prin proiectul „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
Miercuri, 29 martie 2023, ora 10:00, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” a organizat un nou seminar de informare în cadrul proiectului, de această dată la sediul unei companii din Baia Mare. Seminarul a avut ca tematică principală “Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital”
Persoanele interesate să participe la curs trebuie să completeze chestionarul preliminar: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Pentru mai multe detalii, contactați Camera de Comerț și Industrie Maramureș (Bd. Unirii nr. 16, parter). E-mail: proiectsoft142579@gmail.com ; telefon: 0262-221510
Persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 30 martie 2023
INSTRUMENTE WEB 4.0 oferit de SC CERC SRL
Cui i se adresează cursul de Instrumente web 4.0?
Cursul se adresează persoanelor adulte cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani, care îndeplinește cumulativ următoarele criterii:
• Are domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Vest sau regiuni limitrofe (cu excepția Regiunii București-Ilfov).
• Este angajată cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu parțială) într-un I.M.M
• Face dovada că el, ca și angajat, dar și angajatorul își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC* și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI**.
• Își exprimă intenția de a-și dezvolta competențe digitale și să opteze pentru înscrierea la unul dintre cursurile de formare profesională organizate prin proiect.
Contact:
- E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
- Telefon: 0771 711 069
- Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Maria Ioana Iuga – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 30 martie 2023
Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital
Proiectul „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, urmărește creșterea accesului și participării la formare profesională în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare în aceste domenii și sporirea capacității de inserție profesionala și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligență conform SNCDI.
🔗 Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Maria Ioana Iuga – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 29 martie 2023
Seminar de informare
organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș
în calitate de Solicitant al proiectului „ S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
Marți, 21 martie 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” a organizat un seminar de informare, la ATP Tech Center (Bulevardul Regele Mihai I 67, Baia Mare). Scopul acțiunii a fost de a-i informa atât pe angajați cât și pe angajatori despre obiectivele proiectului, importanța formării profesionale continue în domeniul digital, temele secundare (Egalitate de gen, Nediscriminare, Accesibilitate, Schimbări demografice, Poluatorul plătește, Protecția biodiversității, Eficientizare resurse, Pactul Verde, Reziliența la dezastre), respectiv cursul ”Competențe avansate Microsoft Excel” pe care C.C.I. Maramureș îl organizează în cadrul acestui proiect.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 29 martie 2023
Despre evoluția tehnologică la locul de muncă și beneficiile digitalizării informațiilor
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” susține dezvoltarea tehnologică la locul de muncă oferind sprijin pentru organizarea programelor de formare profesională prin care se urmărește alfabetizarea digitală a angajațiilor
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 27 martie 2023
Impactul programelor de formare profesională în online
Doresti să urmezi un curs de formare profesională însă nu ai timpul necesar?
Lipsa de timp, conflictul cu programul cotidian și constrângerile de distanță se numără printre barierele cheie raportate de cei care nu urmează deloc programe de formare.
Proiectul „S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica” pune la dispoziție programe de formare profesională organizate integral în sistem online oferind flexibilitate, permițând cursanților să aleagă un timp, un ritm și un loc compatibil cu responsabilitățile profesionale și familiale.
🔗 Pentru mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramures
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 27 martie 2023
Seminar de informare organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în calitate de Solicitant al proiectului
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579
Marți, 21 martie 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, a organizat un seminar de informare, la ATP Tech Center (Bulevardul Regele Mihai I 67, Baia Mare). Scopul acțiunii a fost de a-i informa atât pe angajați cât și pe angajatori despre obiectivele proiectului, importanța formării profesionale continue în domeniul digital, temele secundare (Egalitate de gen, Nediscriminare, Accesibilitate, Schimbări demografice, Poluatorul plătește, Protecția biodiversității, Eficientizare resurse, Pactul Verde, Reziliența la dezastre), respectiv cursul ”Competențe avansate Microsoft Excel” pe care C.C.I. Maramureș îl organizează în cadrul acestui proiect.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 24 martie 2023
Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere
oferit de SC CERC SRL
Proiectul S.O.F.T. organizeză cursul gratuit de Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere.
➡ Curs de specializare (recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației)
➡ Furnizat de către SC CERC SRL în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
➡ Cu durata de 120 ore, dintre care 36 ore pentru pregătirea teoretică și 84 ore pentru cea practică.
➡ În urma absolvirii cursului participanții o să primească un certificat de absolvire acreditat ANC.
Temele abordate:
– gestionarea suporturilor / dispozitivelor de stocare a datelor / documentelor,
– asigurarea securității datelor / documentelor,
– utilizarea echipamentelor periferice,
– utilizarea internetului,
– procesarea textelor – Microsoft Word,
– calcul tabelar – Microsoft Excel,
– lucrul în Power Point,
– lucrul cu baze de date.
Contact:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Completează formularul de jos și te vom contacta în vederea înscrierii în proiect: https://lnkd.in/dhgJ4Fny
Proiect ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 22 martie 2023
Cursuri gratuite în domeniul competențelor digitale, pentru 600 de angajați
Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în calitate de Beneficiar, implementează până în 31 decembrie 2023, proiectul „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, ID POCU/860/3/12/142579, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul este implementat într-un parteneriat din care mai fac parte Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL, Holisun SRL și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, toate din Baia Mare.
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 21 martie 2023
curs GESTIONARE DIGITALĂ A PROCESULUI ANTREPRENORIAL
Partenerul nostru Holisun, a demarat cursurile gratuite de digitalizare în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 20 martie 2023
Dezvoltarea competențelor digitale, eficientă pentru digitalizarea afacerilor
Obiectivul general al proiectului ”S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” contribuie la realizarea Obiectivului Specific 3.12.: ”Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților din cadrul POCU 2014-2020, Axa prioritară nr. 3 – Locuri de muncă pentru toți.
Proiectul propune furnizarea unor programe de dezvoltare de competențe digitale pentru un număr de 600 angajați, din care 300 de persoane participă la cursuri de inițiere și specializare competențe avansate Microsoft Excel, competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației, social media și marketing și utilizarea instrumentelor web 4.0 și alte 300 la programe de formare avansate.
🔗 Mai multe informații poți obine la: www.ccimm.ro/soft
Sau direct la:
📞Camera de Comert si Industrie Maramures – Contact: 0262221510
📞Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare – Contact: 0771711069
📞Holisun – Contact: 0787659900
📞Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – Contact: 0745354533
Link LinkedIn https://www.linkedin.com
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 16 martie 2023
Azi, 10 martie, începe prima serie de
curs COMPETENȚE AVANSATE MICROSOFT EXCEL
Camera de Comerț și Industrie Maramureș lansează azi prima serie a cursului COMPETENȚE AVANSATE MICROSOFT EXCEL în cadrul proiectului ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
În cadrul proiectului vor fi organizate 5 serii de curs a câte circa 30 persoane/grupă, la care vor participa un total de minim 150 persoane.
Durata unui curs va fi de 88 ore din care 40 ore pregătire teoretică (online-live) și 48 ore pregătire practică (rezolvare teme/probleme sub îndrumarea formatorilor). Cursurile vor fi organizate pe perioada a aproximativ 22 zile, unde participanții vor avea la dispoziție formatori cu pregătire în domeniu.
Modalitatea de desfasurare: online-live pe o platformă dedicată.
Tematică curs:
- Editarea datelor: utilizarea referințelor și numelor de celule și domenii; formatări avansate; formatare condiționată; crearea și actualizarea legăturilor între datele din foi de calcul;
- Grafice: crearea unui grafic; alegerea tipului potrivit de grafic pentru reprezentarea datelor; formatarea graficelor; crearea graficelor sparkline;
- Funcții: de dată și oră (Today, Day, Month, Year, Networkdays, Edate, Eomonth, Workday, Weeknum, calculul diferenţei între date calendaristice); matematice (SumIf, SumIfs, Round, Roundup, Rounddown), statistice (Count, CountA, CountIf, CountIfs, AverageIf, AverageIfs); de text (Proper, Upper, Lower, Concatenate, Left, Right, Mid); de căutare şi referinţă (Vlookup, Hlookup, Match, Index), logice (If, And, Or), database (DSUM, DPRODUCT, DMAX, DMIN, DCOUNT);
- Manipularea datelor: validarea și auditul datelor introduse; protejarea datelor; lucrul în echipă; eliminarea duplicatelor; crearea și utilizarea template-urilor;
- Instrumente de analiză şi sinteză: Analysis Tool Pak; crearea subtotalurilor; centralizarea datelor; crearea tabelelor şi diagramelor pivot; efectuarea calculelor într-un tabel pivot; utilizarea avansată a tabelului pivot; filtrarea datelor din tabele/grafice pivot cu ajutorul slicer-elor;
- Macrocomenzi: înregistrarea unei macrocomenzi; modificarea și execuția macrocomenzilor.
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter.
- Mail: soft@gmail.com
- Telefon: 0262 221 510, persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 10 martie 2023
Articol post seminar 3
Joi, 2 martie 2023, echipa proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, a organizat cel de al treilea seminar de informare, la Jibou, Restaurant Alex, Str. 1 Mai, nr. 17. Scopul seminarului a fost de a informa atât angajații din întreprinderii, cât și angajatorii, despre importanța formari profesionale continue în domeniul digital.
Seminarul a avut ca tematică “Importanta și beneficiile formari profesionale continue în domeniul digital”, la care au participat un număr de peste 30 de persoane, care au aflat detalii despre implementarea proiectului, cât și despre importanța și beneficiile participări la formarea profesională continuă, detalii despre eligibilitatea și condițiile de acces în proiect, despre cursurile care sunt organizate în cadrul proiectului la care pot participa în mod GRATUIT, serviciile de consultanță post-training, serviciile de sprijin digitalizare IMM și sprijin acordat în vederea organizării de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Proiectul urmărește creșterea accesului și participării la formare profesională în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare în aceste domenii și sporirea capacității de inserție profesionala și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligență conform SNCDI.
Proiectul se adresează persoanelor:
• care au domiciliul sau reședința în cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest,
• să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani,
• să fie ANGAJATE cu contract individual de muncă (cu norma întreagă sau parțială) în întreprinderi,
• să facă dovada ca angajatorul își desfășoară activitatea principala sau secundara într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI sau din întreprinderi care intenționează să și adapteze activitatea principala sau secundara la cel puțin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligenta.
Proiectul se mai adresează și ANGAJATORILOR care doresc prin intermediul acestui proiect să beneficieze de sprijin pentru organizarea de programe de învățare la locul de munca în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Daca te încadrezi în categoriile de grup țintă eligibile și dorești să participi la un curs GRATUIT, te rugăm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Autor articol: Maria-Ioana Iuga – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 09 martie 2023
Digitalizare eficientă pentru afacerea ta!
Proiectul ”S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”
Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCI MM), în calitate de beneficiar, SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL, SC Holisun SRL și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș – în calitate de partener – implementează până la finalul acestui an proiectul ”S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579). Solicitant și lider al proiectului este Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Localizarea proiectului cuprinde Regiunea Nord-Vest, cu județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.
Obiectivul general
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesului și participării la formare profesională în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare în aceste domenii și sporirea capacității de inserție profesională și adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Obiectivul general al proiectului ”S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” va contribui la realizarea Obiectivului Specific 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, din cadrul POCU 2014-2020, Axa prioritară nr. 3 – Locuri de muncă pentru toți, prin sprijinirea accesului și participării la formare profesională în domeniul digital a 600 persoane angajate pe piața muncii în cadrul unor IMM-uri, pe baza unor programe de conștientizare și formare, coroborate cu activități de sprijin oferite pentru minim 100 IMM-uri în vederea introducerii de programe de învățare la locul de muncă, organizate în cadrul proiectului.
Obiective specifice
OS.1 – Îmbunătățirea competențelor în domeniul alfabetizării digitale și TIC a unui număr de 600 angajați din grupul țintă, pe o perioadă de 15 luni. Se va realiza de către partenerii de proiect prin derularea a 2 activități care vor prevedea, în principal identificarea și recrutarea a 600 persoane în grupul țintă și derularea de către Solicitant (Camera de Comerț și Industrie MM), Partenerul 1 și Partenerul 2 (SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL și SC Holisun SRL) a 31 grupe de cursuri de formare profesională pentru grupul țintă (600 persoane) din care 3 grupe de cursuri autorizate de către ANC (competențe digitale de utilizare a TIC) și 28 grupe de curs neautorizate de competențe avansate Microsoft Excel, gestionarea digitală a procesului antreprenorial, social media și marketing și utilizarea instrumentelor web 4.0) în urma cărora absolvenții vor dobândi certificat ANC/certificate de absolvire care vor atesta cunoștințele în domeniile digitale menționate mai sus.
OS.2 – Stimularea a minim 100 angajatori în direcția dezvoltării competențelor digitale ale angajaților lor, prin organizarea de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și TIC, în vederea sporirii capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
OS.3 – Creșterea interesului și a gradului de conștientizare a angajatorilor privind importanța și necesitatea participării angajaților la programe de formare continuă, printr-o campanie de conștientizare care se va derula pe o perioadă de 15 luni. Organizarea unei campanii de conștientizare a angajatorilor și angajaților și promovare a participării la formarea profesională continuă, prin organizarea a 16 seminarii de informare cu minim 480 participanți și mai apoi implementarea unei campanii de informare atât online, cât și offline, în care se vor implica experții organizare campanie din partea Solicitantului și Partenerilor.
Grup țintă
Grupul țintă al proiectului va fi identificat și selectat cu preponderență din Regiunea de N-V, dar și din alte regiuni mai puțin dezvoltate, în special cele limitrofe acestei regiuni. Preconizăm să includem în grupul țintă minim 240 femei (min 40% din GT) și minim 60 angajați vârstnici (cu vârsta între 55 – 64 de ani) din cele 600 de persoane prevăzute a fi identificate și recrutate.
Autor articol: Oana Maria Bran – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 28 februarie 2023
SOCIAL MEDIA ȘI MARKETING
SOCIAL MEDIA ȘI MARKETING – curs neacreditat – organizat de către Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL (CERC SRL) în cadrul proiectului ”S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Cui i se adresează cursul de Social media și marketing?
Cursul se adresează persoanelor adulte cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani, care îndeplinește cumulativ următoarele criterii:
• Are domiciliul sau reședința în regiunile Nord-Vest sau regiuni limitrofe (cu excepția Regiunii București-Ilfov).
• Este angajată cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu parțială) într-un I.M.M
• Face dovada că el, ca și angajat, dar și angajatorul își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
• Își exprimă intenția de a-și dezvolta competențe digitale și să opteze pentru înscrierea la unul dintre cursurile de formare profesională organizate prin proiect.
Condițiile de acces a persoanelor la acest curs vor fi: minimum studii medii absolvite.
Cursul de social media și marketing se adresează tuturor celor care își doresc să învețe noțiuni de bază și mai ales practice legate de gestionarea platformelor de comunicare socială în scop profesional (pentru marketingul și promovarea unei întreprinderi).
Cum se desfășoară cursul?
În cadrul proiectului vor fi organizate 2 serii de curs a câte cca 25 persoane/grupă, la care vor participa un total de min 50 persoane.
Durata unui curs va fi de 30 ore din care 14 ore pregătire teoretică și 16 ore pregătire practică (rezolvare teme/probleme sub îndrumarea formatorilor). Cursurile vor fi organizate pe perioada a cca 7-8 zile, unde participanții vor avea la dispoziție formatori cu pregătire în domeniu, participanții vor primi pachete conținând hrana și rechizite.
Tematică curs:
– Tehnologii Meta (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp etc),
– Configurarea unei pagini de Facebook,
– Folosirea Messenger,
– Creșterea vizibilității mărcii,
– Promovarea afacerii,
– Creșterea vânzărilor online,
– Generarea de clienți potențiali,
– Măsurarea și optimizarea reclamelor.
Certificatul de absolvire
Cursul se va finaliza cu o sesiune de evaluare – probă scrisă (test grila) și probă practică (exersarea realizării unui plan de marketing și utilizare a platformelor social media), și se vor elibera certificate de absolvire (fără acreditare ANC).
Contact:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Completează formularul de jos și te vom contacta în vederea înscrierii în proiect: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Autor articol: Maria Ioana Iuga – Expert organizare campanie P1 – Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 27 februarie 2023
ASOCIAȚIA ÎNTREPRINZĂTORILOR MARAMUREȘ
Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, organizație constituită exclusiv din societăți comerciale cu capital privat care reprezintă regiunea Maramureș, a fost înființată pentru a susține dezvoltarea economico-socială a județului, în plan local, zonal, regional, național și internațional.
Membrii Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) sunt și pot fi doar societăți comerciale cu sediul social în județul Maramureș și cu o bună reputație comercială.
AIM este, mai întâi de toate, un scop în sine: demonstrația că afacerile românești pot colabora; în masă chiar. (Este relevant în acest sens că, în AIM, sunt multe firme concurente reciproc; și totuși dialogul constructiv primează.) Acest obiectiv, odată atins, se generează un factor de progres economic: încrederea între partenerii de afaceri. Iar, de aici, nu mai este decât un pas până la transformarea fostului concurent în colaborator și a fostului necunoscut în client sau furnizor.
Considerăm autoritățile și instituțiile publice drept parteneri indispensabili. Suntem prezenți în foruri decizionale și reprezentăm cu responsabilitate zona de business a județului nostru.
De asemenea, preocupări prioritare ale noastre în beneficiul membrilor AIM și al mediului de afaceri sunt asigurarea cantitativă și calitativă a resurselor umane necesare activităților economice, creșterea competitivității capitalului românesc în raport cu cel străin, precum și extinderea climatului de concurență loială.
AIM este și membru, cu statut de prim-vicepreședinte, în cadrul Uniunii Naționale a Patronatului Român organizație patronală națională reprezentativă și efervescentă prin intermediul căreia promovăm și beneficiem de inițiative, informații și networking la nivel național și internațional.
Principalele obiective ale Asociației Întreprinzătorilor Maramureș:
• Dezvoltarea durabilă a unor parteneriate între toți actorii economici și sociali.
• Facilitarea interacțiunii mediului economico-social al județului Maramureș cu mediile similare naționale și internaționale.
• Asigurarea unui climat de competitivitate economică onest.
• Susținerea educației antreprenoriale și profesionale, precum și sprijinirea inițiativelor sociale și educaționale ale antreprenorilor.
• Dezvoltarea de infrastructuri sociale viabile.
• Stimularea corelării dinamicii demografice cu necesitățile pieței forței de muncă, precum și încurajarea soluțiilor de asigurare eficientă a resurselor umane în acord cu necesitățile acestei piețe.
• Asigurarea unui echilibru pe teritoriul județului Maramureș între capitalurile autohtone și cele străine, precum și încurajarea colaborării între acestea și a schimburilor de know-how.
• Susținerea extinderii influenței grupurilor sociale maramureșene și a capitalurilor autohtone în alte zone geografice (exclusiv pentru realizarea scopului asociației).
• Reprezentarea intereselor membrilor AIM în plan local, zonal, regional, național și internațional.
Proiectul „S.O.F.T – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică” (ID POCU/860/3/12/142579) în care Asociația Întreprinzătorilor Maramureș este partener 3, vine ca o confirmare și susținere a obiectivelor asociației și anume de a facilita și promova educația antreprenorială și profesională precum și de asigurare eficientă a resurselor umane în acord cu necesitățile pieței muncii. Acest proiect vine ca și completare a celorlalte proiecte în care asociația este angrenată și care conduc toate către îndeplinirea obiectivelor asociației.
Autor articol: Izabella Kis-Kasza – Expert organizare campanie P3 – ASOCIAȚIA ÎNTREPRINZĂTORILOR MARAMUREȘ
Publicat la 24 februarie 2023
Gestionarea Digitală a Procesului Antreprenorial, curs pentru digitalizare oferit de Holisun SRL
Gestionarea Digitală a Procesului Antreprenorial, curs neautorizat ANC, este cursul furnizat de către Holisun SRL în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, având o durată totală de 30 ore/ curs, derulate pe perioada a 6-7 zile.
Cursul va dura circa 4 ore pe zi, și se va desfășura în mediul online. Structurarea raportului teorie – practică este următoarea: 10 ore teorie și 20 ore de practică.
Se vor organiza grupe de circa 15 persoane, unde participanții vor beneficia de acces gratuit la o platformă dedicată de videoconferințe, materiale de studiu în format electronic, precum orare, liste prezență, documente aferente cursului, cataloage și altele.
Participanții vor avea la dispoziție un suport de curs și alte materiale de formare, precum și lectori cu pregătire în domeniu care să-i învețe noțiuni de bază legate de gestiunea digitală a unei firme.
Curriculumul propus are următoarea atructură:
Ce înseamnă digitalizare? Avantaje. Caracteristici
Digitalizarea procesului de vânzare
Managementul digital al contractelor
Digitalizarea proiectelor și a service-ului
Digitalizarea relației cu clientul
Programarea automatizărilor proceselor de business.
Cursul implică și module legate de PROGRAMARE IT, și se va finaliza cu o sesiune de evaluare – fie sub forma unui test grilă, fie printr-o probă practică. Proba practică va consta din realizarea și prezentarea unei lucrări practice de automatizare a unui proces de business. Decizia de evaluare finală va aparține formatorului, care va elibera certificate de absolvire (fără acreditare ANC).
Digitalizarea proceselor de vânzare a devenit o necesitate în contextul actual. Aceasta oferă avantaje competitive pentru companii precum reducerea costurilor, accelerarea proceselor, sporirea eficienței și creșterea productivității și poate fi accesată prin intermediul unui portal web sau al unei platforme software, eliminând astfel etapele manuale și ineficiente din vânzarea tradițională. De asemenea, prin digitalizare, toate informațiile necesare pentru procesul de vânzare sunt mai ușor de găsit, ceea ce face ca procesul de vânzare să fie mai rapid și mai sigur.
Managementul digital al contractelor este una dintre cele mai importante tehnologii dezvoltate de companii. Această tehnologie face ca procesul de gestionare a contractelor să fie mai eficient, mai sigur și mai rapid. Procesul are la bază transferul informațiilor din contracte în format electronic, ceea ce ușurează eforturile de negociere și încheiere a contractelor. De asemenea, managementul digital al contractelor oferă mai multă transparență și control asupra negocierilor.
Digitalizarea proiectelor și departamentului de service se referă la utilizarea tehnologiei digitale pentru a îmbunătăți și automatiza procesele de planificare, implementare și monitorizare a proiectelor și departamentului de service.
Digitalizarea relației cu clienții se referă la utilizarea tehnologiei digitale pentru a îmbunătăți modul în care companiile interacționează cu clienții lor.
Programarea automatizărilor proceselor de business se referă la utilizarea tehnologiei digitale pentru a trece anumite procese de afaceri în regim automat.
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților
Autor articol: Avram Petru – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 23 februarie 2023
INVITAȚIE
la Seminarul de promovare a importanței și beneficiile participării la formarea profesională continuă în domeniul digital în cadrul proiectului
„S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”
POCU/860/3/12/142579
Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL, în calitate de partener al proiectului „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”, are plăcerea de a vă invita să luați parte la seminarul de promovare a importanței și beneficiile participării la formarea profesională continuă în domeniul digital. Acest eveniment va avea loc JOI, 02.03.2023, de la ora 17:30, la Restaurant Alex, Jibou, Str. 1 Mai, nr. 17, județ Sălaj.
📌 De ce să participi la acest seminar?
📍 Informare gratuită a beneficiilor participării la programele de formare profesională în domeniul alfabetizării digitale
📍 Informații cu privire la cursurile organizate gratuit în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor:
📚 Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere
📚 Social Media si Marketing
📚 Instrumente WEB 4.0
📚 Gestionare digitală a procesului antreprenorial
📚 competențe avansate de Microsoft Excel
📍 Informații cu privire la sprijinirea întreprinderilor în introducerea de programe de învățare la locul de muncă.
📌 Proiectul se adresează persoanelor:
📍 care au domiciliul sau reședința în cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest,
📍 să fie ANGAJATE cu contract individual de muncă (cu norma întreaga sau parțială) în întreprinderi,
📍 să facă dovada ca angajatorul își desfășoară activitatea principala sau secundara într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI sau din întreprinderi care intenționează să și adapteze activitatea principala sau secundara la cel puțin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligenta: https://cerc-consultanta.ro/lista-codurilor-caen…/
📌 Proiectul se mai adresează și ANGAJATORILOR care doresc prin intermediul acestui proiect să beneficieze de sprijin pentru organizarea de programe de învățare la locul de munca în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Pentru înscrierea preliminară la cursurile GRATUITE oferite de noi, vă invităm la eveniment și vă rugăm să completați acest chestionar: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Proiectul este co-finanțat prin Fondul Social European – Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți.
Va așteptăm!
Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1, SC CERC SRL
Publicat la 22 februarie 2023
Prezentare Camera de Comerț și Industrie Maramureș – Lider al Proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579
Camera de Comerț și Industrie a Județului Maramureș (CCIMM) este solicitant și lider al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, cofinanțat prin Programul Operațional Capita Uman (contract POCU/860/3/12/142579). CCIMM este organizație autonomă, neguvernamentală, de utilitate publică, apolitică, fără scop patrimonial; non profit; cu personalitate juridică, creată pentru a reprezenta, apăra și susține interesele membrilor săi și ale comunității de afaceri în raport cu autoritățile publice și cu organisme din țară și din străinătate. Camera a fost înființată la data de 18.09.1990 și a dobândit personalitate juridică la data recunoașterii înființării ei prin Hotărârea de Guvern nr. 799/1990.Camera de Comerț și Industrie Maramureș funcționează în baza Legii 335/2007 cu modificările și completările ulterioare.
Misiunea Camerei este de a oferi servicii generale și de specialitate mediului economic precum cursuri, servicii de consultanță și asistență pentru dezvoltarea afacerilor, evenimente, informare, cercetare, management de proiect.
Relevant pentru proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”: CCIMM a organizat în ultimii 18 ani peste 370 de serii de cursuri cu peste 6000 de persoane formate, din care peste 140 de serii de curs au fost organizate exclusive online, rezultând peste 2000 de absolvenți ai cursurilor online. CCIMM este unul dintre actorii relevanți în domeniul formării profesionale în Regiunea NV.
Din 2020, CCIMM este partener Google în cadrul inițiativei Google pentru IMM-uri. Deține o experiență relevantă în managementul de proiect, atât în calitate de lider cât și de parteneri, pe linii de finanțare precum Phare, Phare CBC, POSDRU 2007-2013, POCU 2014-2020, HUSKROUA ENPI CBC 2007-2013, HUSKROUA ENPI CBC 2014-2020. În cadrul POCU 2014-2020, bugetul gestionat până la acest moment a fost în valoare de 3 mil. RON. Partenerul CCIMM va susține financiar proiectul și va contribui cu RU specializate pentru realizarea activităților proiectului, dedicate grupului țintă din regiunea proiectului, respectiv de informare – Activitatea 4 (A4), promovare și atragere GT – Activitatea 1 (A1), organizare de cursuri specializate – Activitatea 2 (A2), activități de sprijin pentru IMM- Activitatea 3 (A3), precum și activitatea de management și coordonare proiect Activitatea 5,6 (A5, A6).
Obiectivul general al proiectului este creșterea accesului și participării la formare profesională în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare în aceste domenii și sporirea capacității de inserție profesională și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.
La realizarea acestui obiectiv vor participa un număr de 4 entități:
– Camera de Comerț și Industrie Maramureș, furnizor de servicii de formare profesională, în calitate de solicitant;
– SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL, furnizor de servicii de formare profesională, în calitate de partener 1;
– SC Holisun SRL, furnizor de servicii de formare profesională, în calitate de partener 2;
– Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, în calitate de partener 3.
Autor articol: Bran Oana Maria – Expert organizare evenimente S – Camera de Comerț și Industrie Maramureș
Publicat la 16 februarie 2023
Prezentare SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL – Partener al Proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579
SC CERC SRL, este o societate comerciala cu răspundere limitata înființată în anul 2011, având obiectul principal de activitatea acordarea de servicii de consultanta în afaceri și management, fiind în același timp și un furnizor de FPC care desfășoară cursuri autorizate ANC: antreprenor în economia socială, competențe antreprenoriale, șef ferma, ghid de turism, agricultor, tapițer, etc, cursand din 2013 până în prezent peste 1500 pers.
Misiunea organizației este de a însoți clienții de-a lungul întregului proces de punere în practică a ideii lor de investiție: de la formularea ideii de proiect, până la final, când deja s-a concretizat investiția.
Ne recomandă:
– Experiență în atragerea de fonduri nerambursabile și în formare profesională.
– Cele peste 150 start-up-uri pe care le-am sprijinit în vederea înființării, obținerii de finanțare și în implementarea planurilor de afaceri prin programe precum: Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (apelurile 4.2, 3.7 și 4.16) și Start Up Nation România, în valoare totală de peste 6 milioane euro.
– Cele peste 2000 persoane formate (absolvente de cursuri acreditate ANC) în domeniul antreprenorial, digital, turistic, dar și în agricultură, consiliere în carieră, evaluator de proiecte, limba engleză, etc.
– Cele peste 600 persoane participante la cursuri de instruire (traininguri, fără acreditare ANC) în domenii precum: management de proiect, managementul resurselor umane, parteneriat public-privat, marketing și promovare, achiziții publice, contabilitate.
SC CERC SRL este acreditat ANC pentru susținerea cursurilor de competente digitale, Cod COR NA din octombrie 2020 și a organizat astfel de cursuri însă fără acreditare ANC în perioada ianuarie – august 2020, pentru 78 persoane. De asemenea, furnizorul a organizat și o serie de cursuri de formare neacreditate ANC / cursuri de instruire in social media si marketing – în mediul online, în perioada august- septembrie 2020, în cadrul unui proiect POCU în care este partener, pentru 55 persoane.
SC CERC SRL pune la dispoziția parteneriatului pentru proiect experiența și se implică în recrutarea de GT – A1, formare digitala – A2, dar și activitatea de sprijin pentru IMM – A3 și organizarea de evenimente și campanii – A4. SC CERC SRL este implicat în activitatea proiectului, având responsabilitatea principală, alături de Camera de Comerț și Industrie Maramureș – solicitantul proiectului, în ceea ce privește implementarea în condiții de eficiență și eficacitate a activității.
În cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, SC CERC SRL va furniza cursuri de formare în domeniile: competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației, social media și marketing și utilizarea instrumentelor web 4.0 pentru un nr. de 150 angajați.
Autor articol: Iuga Maria-Ioana – Expert organizare campanie P1 – SC Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL
Publicat la 20 februarie 2023
Date relevante despre Holisun SRL
partener în Proiectul S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica, ID POCU/860/3/12/142579
În cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, Holisun SRL este unul dintre partenerii ce vor asigura implementarea proiectului și atingerea rezultatelor așteptate ale programului.
Holisun este unul dintre furnizorii privați de servicii de cercetare și dezvoltare aplicată din Europa Centrală și de Est și are o vastă experiență în domeniu.
Compania are mai bine de 20 de ani de excelență în proiectele de cercetare și dezvoltare IT (sectorul guvernamental și privat al UE). Holisun SRL oferă o gamă largă de servicii de dezvoltare software și web pentru instituțiile publice și private din Europa, Asia de Sud și Statele Unite.
Colaborăm îndeaproape cu instituții publice, clienți corporativi, precum și IMM-uri pentru proiecte legate de Realitatea Augmentată, Inteligență Artificială, Cloud Computing, Educație, Sănătate, Automatizarea Proceselor de Afaceri. De asemenea, am dezvoltat propria noastră gamă de produse, precum: AIDA CRM, AR Assistance, Holisun DMS System, Platforma Socrate de admitere pentru universități, LearnEscu, Airport Security și altele.
Scopul general al Holisun SRL, atins și prin acest cursul Gestionarea Digitală a Procesului Antreprenoria este îmbunătățirea rezultatelor financiare și competitivității IMM-urilor, a capacității și competenței digitale a angajaților și a statutului și accesului acestora pe piața muncii.
Valorile Holisun SRL:
Competența, flexibilitatea, inovarea continuă și adaptabilitatea sunt cele patru valori de bază care guvernează activitatea și atitudinea Holisun.
Ne concentrăm pe nevoile clienților și ne folosim întreaga experiență și expertiză pentru a le îndeplini cu succes cerințele și a furniza cele mai bune soluții.
Dintre clienții și partenerii Holisun, companii și instituții publice, amintim:
Ingenieursburo Balvers BV, Heerhugowaard, Olanda ICMS SARL, Paris, Franța
PEL SARL, Paris, Franța RSSFlux.com, Franța Votre-Serveur.com, Franța, Forex Signals, Londra, Marea Britanie, Universitatea din Dallas, Texas, SUA, Vigor Contracting, Qatar, Holos, Portugalia, KKEC, Iran Electrolux, Italia, KEMADA SARL, Nantes, Franța
Instituții și asociații din România:
Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului, Consiliul Județean Maramureș, Primăria Cluj-Napoca, Primăria Focșani, Primăria Săcălășeni, Primăria Șomcuța Mare, Primăria Tăuții Măgherăuș, Primăria Ocna Șugatag, Autoritatea Națională pentru Calificări (CNFPA), și multe altele.
Toate aceste instituții și multe companii private din țară, dar și din străinătate au oferit Holisun SRL colaborări și parteneriate pline de rezultate pozitive de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate.
Ne bucurăm să putem fi parte a procesului de digitalizare în România și, considerăm noi, chiar unul din principalii exponenți ai acestui proces în regiunea de Nord-Vest și chiar la nivelul întregii țări.
În cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, Holisun SRL va furniza cursuri de formare în digitalizarea activității curente pentru minim 300 de persoane. Cursul va îmbunătăți capacitatea operațională a angajaților și va permite reducerea erorilor umane în activitate, concomitent cu scurtarea timpului acordat fiecărei sarcini curente.
„S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților.
Autor articol: Petru Avram – Expert organizare campanie P2 – HOLISUN SRL
Publicat la 15 februarie 2023
Seminar de promovare a importanței și beneficiilor participării la
formarea profesională continuă în domeniul digitalizarii
Vineri, 10 februarie 2023, s-a desfășurat seminarul de promovare a importanței și beneficiilor participării la formarea profesională continuă în domeniul digital, eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în calitate de beneficiar al proiectului „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” – POCU/860/3/12/142579.
Evenimentul s-a derulat onlie și s-a bucurat de prezența a 40 participanți. În cadrul evenimentului, cei prezenți au primit detalii referitoare la: beneficiile participării la programele de formare profesională în domeniul alfabetizării digitale, sprijinirea întreprinderilor în introducerea de programe de învățare la locul de muncă, cursurile organizate GRATUIT în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor. De asemenea, participanții au fost informați cu privire la condițiile de eligibilitate: au domiciliul sau reședința în Regiunea Nord-Vest, au contract individual de muncă (cu norma întreagă sau parțială), au vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani, fac dovada că angajatorul își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI. Totodată, au fost prezentate și beneficiile angajatorilor care doresc să beneficieze de sprijin în organizarea de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Proiectul „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” – POCU/860/3/12/142579 este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, fiind implementat într-un parteneriat format din liderul Camera de Comerț și Industrie Maramureș și partenerii: Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL – CERC SRL, HOLISUN SRL și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș. Valoarea totală a proiectului este de 4.675.511,94 lei, cu o durată de implementare de 15 luni (10 oct. 2022 – 31 dec. 2023).
Cursurile organizate GRATUIT în cadrul proiectului „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” sunt:
– Competențe avansate de Microsoft Excel, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș,
– Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere, organizat de CERC SRL,
– Social Media si Marketing, organizat de CERC SRL,
– Instrumente WEB 4.0, organizat de CERC SRL,
– Gestionare digitală a procesului antreprenorial, organizat de HOLISUN SRL,
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter.
• Mail: soft@gmail.com
• Telefon: 0262 221 510, persoană de contact: Cheța Diana Georgeta – Expert coordonator organizare campanie
14 februarie 2023
Seminar de promovare a importanței și beneficiilor participării la
formarea profesională continuă în domeniul digital
Camera de Comerț și Industrie Maramureș, în calitate de beneficiar al proiectului „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” – POCU/860/3/12/142579, are plăcerea de a vă invita să luați parte la Seminarul de promovare a importanței și beneficiilor participării la formarea profesională continuă în domeniul digital. Acest eveniment va avea loc VINERI, 10 FEBRUARIE 2023, online începând cu ora 14:30. Pentru înscrieri apasa AICI
Proiectul este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților. Este implementat într-un parteneriat format din liderul Camera de Comerț și Industrie Maramureș și partenerii: Centrul de Excelență pentru Resurse Comunitare SRL – CERC SRL, HOLISUN SRL și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.
Valoarea totală a proiectului este de 4.675.511,94 lei, cu o durată de implementare de 15 luni (10 oct. 2022 – 31 dec. 2023).
♦ Participând la acest seminar vei primi detalii referitoare la:
– beneficiile participării la programele de formare profesională în domeniul alfabetizării digitale
– sprijinirea întreprinderilor în introducerea de programe de învățare la locul de muncă
– cursurile organizate GRATUIT în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor
♦ Proiectul se adresează ANGAJAȚILOR care:
– au domiciliul sau reședința în cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest,
– au contract individual de muncă (cu norma întreagă sau parțială),
– au vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani,
– fac dovada că angajatorul își desfășoară activitatea principală sau secundară într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC (dați click AICI ) și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI (dați click AICI).
♦ Totodată, proiectul se adresează ANGAJATORILOR (din aceleași sectoare menționate mai sus) care doresc să beneficieze de sprijin în organizarea de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
♦ Cursurile organizate GRATUIT în cadrul proiectului „S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” sunt:
– Competențe avansate de Microsoft Excel, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș,
– Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere, organizat de CERC SRL,
– Social Media si Marketing, organizat de CERC SRL,
– Instrumente WEB 4.0, organizat de CERC SRL,
– Gestionare digitală a procesului antreprenorial, organizat de HOLISUN SRL,
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter.
• Mail: soft@gmail.com
• Telefon: 0262 221 510, persoană de contact: Cheța Diana Georgeta – Expert coordonator organizare campanie
Va așteptăm!
9 februarie 2023
Seminar de informare 2 – Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare
Luni, 16 Ianuarie 2023, echipa proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, a organizat cel de al doilea seminar de informare, la Zalău, INFOCONTUR SRL, Aleea Movileştilor, nr. 5. Scopul seminarului a fost de a informa atât angajații din întreprinderii, cât și angajatorii, despre importanța formari profesionale continue în domeniul digital.
Seminarul a avut ca tematică “Importanta și beneficiile formari profesionale continue în domeniul digital”, la care au participat un număr de 30 de persoane, care au aflat detalii despre implementarea proiectului, cât și despre importanța și beneficiile participări la formarea profesională continuă, detalii despre eligibilitatea și condițiile de acces în proiect, despre cursurile care sunt organizate în cadrul proiectului la care pot participa în mod GRATUIT, serviciile de consultanță post-training, serviciile de sprijin digitalizare IMM și sprijin acordat în vederea organizării de programe de învățare la locul de muncă în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Proiectul urmărește creșterea accesului și participării la formare profesională în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor a 600 persoane angajate pe piața muncii prin formare și activități inovatoare ce favorizează creșterea nivelului de calificare în aceste domenii și sporirea capacității de inserție profesionala și a adaptabilității acestora la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligență conform SNCDI.
Proiectul se adresează persoanelor:
• care au domiciliul sau reședința în cele 6 județe ale Regiunii Nord-Vest,
• să aibă vârsta cuprinsă între 16 și 64 ani,
• să fie ANGAJATE cu contract individual de muncă (cu norma întreagă sau parțială) în întreprinderi,
• să facă dovada ca angajatorul își desfășoară activitatea principala sau secundara într-unul din sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligenta conform SNCDI sau din întreprinderi care intenționează să și adapteze activitatea principala sau secundara la cel puțin unul dintre aceste sectoare economice sau unul dintre domeniile de specializare inteligenta.
Proiectul se mai adresează și ANGAJATORILOR care doresc prin intermediul acestui proiect să beneficieze de sprijin pentru organizarea de programe de învățare la locul de munca în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor.
Daca te încadrezi în categoriile de grup țintă eligibile și dorești să participi la un curs GRATUIT în domeniul alfabetizării digitale și tehnologiei informației și comunicațiilor, te rugam să completezi următorul chestionar: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Pentru mai multe detalii, ne puteți găsi și la:
• E-mail: proiectsoft142579@gmail.com
• Telefon: 0771 711 069
• Baia Mare, strada Culturii, nr 5, etaj 3, sala 301
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș
FORMAREA PROFESIONALA CONTINUĂ
Orice manager bun își dorește angajați profesioniști, motivați și eficienți la locul de muncă!
Accesul la formarea profesională este un drept reglementat prin Codul Muncii. Este o formă de educație continuă pentru angajați și vine în completarea sistemului formal de învățământ.
Nu uitați că orice program de formare profesională are scopul de a crește nivelul de competență profesională din compania Dumneavoastră, iar acest lucru se poate obține și prin diferite cursuri de pregătire. Formarea profesională joacă un rol foarte important atât pentru salariați, cât și pentru angajatori.
Potrivit Codului Muncii, formarea profesională a salariaților are următoarele obiective principale:
- adaptarea salariatului la cerințele postului sau ale locului de muncă;
- obținerea unei calificări profesionale;
- actualizarea cunoștințelor și deprinderilor specifice postului și locului de muncă și perfecționarea pregătirii profesionale pentru ocupația de bază;
- reconversia profesională determinată de restructurări socioeconomice;
- dobândirea unor cunoștințe avansate, a unor metode și procedee moderne, necesare pentru realizarea activităților profesionale;
- prevenirea riscului șomajului;
- promovarea în muncă și dezvoltarea carierei profesionale.
Programele și cursurile de formare profesională sunt deosebit de avantajoase și de importante pentru angajații care vor să își îmbunătățească abilitățile profesionale, să promoveze la locul de muncă sau să treacă printr-un stagiu de reconversie profesională.
Important de reținut: atât angajatorul cât și salariatul pot solicita dreptul de a urma cursuri de formare profesională.
Proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” implementat de Camera de Comert si Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) vă oferă următoarele:
📍CURSURI GRATUITE PENTRU ANGAJAȚI
- Competențe avansate de Microsoft Excel (150 persoane)
- Gestionarea digitală a procesului antreprenorial (300 persoane)
- Competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învățare și cunoaștere (75 persoane)
- Social media & marketing (50 persoane)
- Instrumente Web 4.0. (25 persoane)
📍SERVICII GRATUITE PENTRU IMM-URI PENTRU DIGITALIZARE EFICIENTĂ (100 IMM-URI)
CRITERII DE ELIGIBILITATE
- Întreprinderilor active, din regiunea Nord-Vest dar nu numai, excepție cele din regiunea București-Ilfov
- IMM conform Legii nr. 346/2004
- Întreprinderi a căror activitate se regăsește în Strategia Națională pentru Competitivitate 2015-2020 (SNC), corelata cu domeniile de specializare inteligentă identificate în Strategia națională de cercetare, dezvoltare și inovare
S.O.F.T – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică
Contract POCU/860/3/12/142579
PARTENERI
CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE MARAMURES
CENTRUL DE EXCELENTA PENTRU RESURSE COMUNITARE SRL
HOLISUN SRL
ASOCIATIA INTREPRINZATORILOR MARAMURES
Home | E-mail: soft@ccimm.ro
Pentru informații detaliate despre celelate programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.