

Proiect SOFT – Achizitie sistem videoconferinta
INVITATIE LA PROCEDURA DE ACHIZITIE
CERERE DE OFERTA
Achizitia de sistem videoconferinta pentru proiectul POCU/860/3/12/142579
Beneficiarul privat Camera de Comert si Industrie Maramures invita ofertantii interesati sa participe la procedura de achizitie directa, derulata conform prevederilor Ordinului MFE nr. 1284/2016, pentru contractul de mai jos identificat.
Beneficiar privat: Camera de Comert si Industrie Maramures
Denumirea procedurii de achizitie/titlul contractului: Achizitia de sistem videoconferinta pentru proiectul POCU/860/3/12/142579
Titlul proiectului & ID: „S.O.F.T. – Sustinem Ocuparea prin Formare Tehnologica”, Contract POCU/860/3/12/142579.
Bunuri/servicii care urmeaza a fi achizitionate: Achizitie Sistem videoconferinta compus din display smart board, lift mobil motorizat, terminal videoconferinta (camera, difuzoare, microfoane, cable management)si computer OPS., cod CPV: 32232000-8
Pentru specificatii tehnice minimale ale bunurilor/serviciilor care urmeaza a fi achizitionate accesati: Anunt_achizitie_sistem videoconferinta

Testimoniale – Curs Competențe avansate Microsoft Excel, proiect S.O.F.T.
Formarea profesională reprezintă una din modalitățile de perfecționare a angajaților, care îi ajută să își îmbunătățească pregătirea în domeniul în care activează. Prin proiectul ”S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ”, Camera de Comerț și Industrie Maramureș vă provoacă să dezvoltați aria de pregătire a angajaților dvs. în utilizarea programului Excel, prin participarea gratuită a acestora la cursul Competențe avansate Microsoft Excel.
Până în prezent s-au derulat 3 serii de curs, iar până la finalul anului mai sunt programate încă două serii ale cursului Competențe avansate Microsoft Excel.
Ce spun cursanții noștri despre acest curs?
”Transmit o impresie foarte bună despre acest curs. Chiar dacă la început audiența a fost diferită, în sensul că nu toți cursanții aveau același nivel de cunoștințe în utilizarea Excel, pe parcurs au fost aprofundate cu succes toate temele. Cursurile variate au fost potrivite pentru toți angajații noștri care au fost de la mai multe departamente (ex. Department Achiziții, Departament Logistică). Panelul variat de cursuri a fost bine-venit pentru fiecare angajat, pe structura lui. Recomand acest curs”, a evidențiat directorul companiei MARAVET S.R.L., Lucian Hoban.
”Este un curs extrem de amănunțit, cu multe, multe detalii. Nu a fost foarte ușor pentru noi având în vedere că solicită mult timp și l-am urmat în continuarea programului de muncă dar am învățat mult din tot acest curs și ne ajută foarte mult în activitate. Nu este un curs ușor, repet, dar pentru că avem nevoie de el este important să îl cunoaștem, pentru că Excel-ul știe prea multe” – angajat MARAVET S.R.L.
”Am o părere foarte bună despre acest curs. Învățăm lucruri noi care chiar ajută. Este un curs pentru avansați, dar dacă ești începător, așa cum am fost eu, la început ți se va părea mai greu însă pe parcurs, aprofundezi fiecare informație. Au fost cursuri care mi-au plăcut mai mult, altele mai puțin. Dar per ansamblu, este un curs bun, care chiar ajută.” – angajat MARAVET S.R.L.
”Cursul Competențe avansate Microsoft Excel este intens. Este într-adevăr pentru avansați, în unele cazuri am ținut cu greu pasul dar formatorii s-au adaptat cursanților ca să putem să înțelegem cu toții Excel-ul. Foarte interesante și utile au fost cursurile despre grafice, date, prelucrarea datelor și funcții. Cu certitudine ne va fi de folos acest curs și îl recomand”, ne-a spus un alt angajat al companiei MARAVET.
Dacă vrei și tu să îți îmbunătățești competențele Excel, te invităm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA.
_______________________________________________________________
Proiectul “S.O.F.T. – SUSȚINEM OCUPAREA PRIN FORMARE TEHNOLOGICĂ” este cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman (contract POCU/860/3/12/142579) și implementat de Camera de Comerț și Industrie Maramures – în calitate de Beneficiar și în parteneriat cu Centrul de Excelenta pentru Resurse Comunitare, Holisun și Asociația Întreprinzătorilor Maramureș.

DELEGAȚIE ECONOMICĂ ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII – Obiectivele economice ale județului Maramureș, aduse în atenția marilor companii americane
O voce comună pentru dezvoltarea economică a județului Maramureș, pentru reprezentativitate, pentru consolidarea și extinderea relațiilor parteneriale între județul nostru și Statele Unite ale Americii (S.U.A.). Așa poate fi definită, în ansamblul ei, delegația maramureșeană condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, în perioada 5 – 17 iulie, în S.U.A.
La această misiune economică a fost invitat să participe și președintele organizației camerale, Florentin-Nicolae Tuș. Onorat să dea curs invitației transmisă de șeful administrației județene, Ionel Ovidiu Bogdan, în cadrul întrevederilor din S.U.A. președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (C.C.I. Maramureș) a adus în atenția partenerilor de discuții americani principalii indicatori care definesc starea economică a județului Maramureș prin promovarea în egală măsură a breviarului ”Repere economice maramureșene”. În același timp, Florentin Tuș a remarcat dialogul deschis și durabil între C.C.I. Maramureș și Consiliul Județean Maramureș care, printr-un acord de cooperare încheiat între cele două entități, contribuie printre altele la dezvoltarea relațiilor economice și la promovarea mediului de afaceri din Maramureș pe plan local și internațional.
#RAISE & # BANCA MONDIALĂ – WASHINGTON
În data de 6 iulie, președintele C.C.I. Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș, a participat la o întâlnire cu Daniela Kammrath, CEO RAISE (Romanian American Institute for Smart Energy). Institutul Româno-American pentru Energie Inteligentă (RAISE) se concentrează pe dezvoltarea unei rețele de contacte în cadrul industriei energetice americane și pe facilitarea schimbului direct de idei și afaceri. Pentru a stabili conexiuni cu marile companii din sectorul energetic american, delegația maramureșeană a avut o întâlnire cu conducerea RAISE, care a invitat administrația județeană să devină membri ai Institutului. Acest lucru oferă oportunitatea de a susține și promova interesele economice ale județului Maramureș la nivel euroatlantic. Această întrevedere a fost urmată de o vizită de lucru la Banca Mondială. Alături de președintele C.J. Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan și alți membri ai delegației, președintele organizației camerale a avut oportunitatea de a discuta cu Koen Davidse, director executiv al Grupului Băncii Mondiale, respectiv cu Florin Vodița, reprezentant al României în Comitetul Director al Grupului Băncii Mondiale. În cadrul întrevederii s-a discutat despre sprijinul pe care Banca Mondială îl poate oferi pentru dezvoltarea proiectelor care pot aduce plus-valoare județului.
#CIPE – WASHINGTON
Data de 7 iulie a adus o nouă întâlnire de succes, de această dată cu reprezentanții Asociației CIPE (Center for International Private Enterprise), în cadrul căreia delegația maramureșeană din care a făcut parte și președintele C.C.I. Maramureș a discutat cu Natalia Otel Belan, Director Europa și Eurasia și cu John Kay, Manager de Program pentru Europa, despre proiectele majore de infrastructură din Maramureș care au legătură cu Ucraina (ex. podul transfrontalier peste Tisa, sprijinul oferit Ucrainei de administrația județeană și alte O.N.G.-uri, printre care și Camera de Comerț și Industrie Maramureș). S-a subliniat în cadrul acestei întrevederi și importanța sporită a poziţiei geostrategie atât a Maramureșului cât și a României, respectiv necesitatea dezvoltării infrastructurii transfrontaliere care poate contribui la reconstrucția Ucrainei.
#AMBASADA ROMÂNIEI ÎN STATELE UNITE ALE AMERICII #AMRO – WASHINGTON
Data de 10 iulie a prevăzut pe agenda delegației o întâlnire cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, Excelența Sa Dan-Andrei Muraru. La această întrevedere a participat și o delegație din Parlamentul României. În aceeași zi a mai avut loc o întâlnire cu Douglas deWysocki din partea The American-Romanian Business Council (AMRO), iar seara s-a încheiat cu dineul dedicat celebrării celor 26 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și S.U.A. Unul dintre pilonii fundamentali ai politicii externe a României, Parteneriatul Strategic dintre România și SUA a fost lansat la 11 iulie 1997. Relațiile diplomatice dintre cele două state sunt însă mult mai vechi, fiind stabilite la 14 iunie 1880, fapt care demonstrează lunga prietenie dintre țara noastră și SUA. La invitația Excelenței Sale, Andrei Muraru, la acest eveniment a participat întreaga componență a delegației din județul Maramureș.
#ROMANIAN CULTURAL INSTITUTE IN NEW YORK #ASOCIAȚIA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE NEW JERSEY #BASF AMERICA #BISERICA DE LEMN “REÎNTREGIREA NEAMULUI”
Începând cu data de 11 iulie, acțiunile din cadrul programului delegației economice s-au mutat la New York. Astfel, în data menționată a avut loc o întâlnire cu Dorian Branea, directorul Institutului Cultural Român în New York. Ziua de 12 iulie a adus o întrevedere semnificativă cu Anthony Russo, președintele Asociației de Comerț și Industrie New Jersey. Urmare a discuțiilor din New Jersey, se are în vedere dezvoltarea unor conexiuni și relații bilaterale între Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Asociația de Comerț și Industrie din New Jersey, prin semnarea unui acord de parteneriat. Acest parteneriat va contribui la dezvoltarea relațiilor externe ale organizației camerale din Maramureș în sprijinul mediului de afaceri și va reprezenta o oportunitate extraordinară pentru județul nostru, cu un impact direct în potențialul de creștere al sectorului privat. Tot în 12 iulie a mai avut loc o întâlnire de lucru cu Catherine Trinkle, director BASF America, iar ziua s-a încheiat cu un moment spiritual la Biserica de lemn “Reîntregirea Neamului” din cadrul Parohiei Izvorul Tămăduirii, Long Valley, New Jersey. Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului, a sfințit această biserică anul trecut. Lăcașul de cult a fost construit de comunitatea româno-americană din New Jersey, clopotul bisericii a fost realizat în Baia Mare, iar catapeteasma, crucile, icoanele şi mobilierul au fost comandate şi sculptate de meşteri populari din Bârsana.
# GREATER FORT LAUDERDALE SISTER CITIES INTERNATIONAL (GFLSCI) #ENTERPRISE FLORIDA INC. # NSU BROWARD CENTER OF INNOVATION – FLORIDA
În cadrul întrevederilor din America s-a adus în discuție și conceptul de regiuni și orașe înfrățite. Acest lucru a fost bine-venit în cadrul vizitei de lucru din 13 iulie de la Greater Fort Lauderdale Sister Cities International (GFLSCI). Urmare a discuțiilor la care a fost prezent și președintele C.C.I. Maramureș Florentin-Nicolae Tuș, s-au creat conexiuni la nivelul conducerii Greater Fort Lauderdale Sister Cities, iar acest lucru creează premisele înfrățirii județului Maramureș cu Fort Lauderdale, Florida. Această înfrățire poate aduce beneficii pentru dezvoltarea economică a Maramureșului. Greater Fort Lauderdale Sister Cities International este o rețea non-profit, dedicată creării și consolidării parteneriatelor între Fort Lauderdale, Florida și regiuni, orașe din întreaga lume, pentru a desfășura programe pe termen lung, cu beneficii reciproce.
Ziua de 14 iulie a fost dedicată NSU Broward Center of Innovation și Enterprise Florida Inc., principala organizație de dezvoltare economică a statului Florida. În cadrul întâlnirii de la Enterprise Florida cu Fernanda Figueiredo, Director Inițiative Strategice Internaționale, și Carlos Guerra, Manager Investiții Internaționale și Logistică, delegația maramureșeană condusă de Ionel Ovidiu Bogdan a discutat despre strategia și abordările privind atragerea de investitori, precum și despre ecosistemul antreprenorial existent în Florida. În perioada următoare vor avea loc schimburi de informații privind atragerea și sprijinirea investitorilor în parcurile industriale din Maramureș.
Tot în 14 iulie, în cadrul întâlnirii cu directorul executiv NSU Broward Center, Jaap Donath, s-au pus bazele unui parteneriat cu Maramureș Business Park pentru componenta de inovare din parcurile cu specializare inteligentă. Alan B. Levan | NSU Broward Center of Innovation este un parteneriat public-privat între Nova Southeastern University și Broward County, care acționează ca un motor de dezvoltare economică, oferind programe, evenimente și servicii complete antreprenorilor și startup-urilor în stadiu incipient pentru dezvoltarea și extinderea afacerii lor. Alte discuții de afaceri au mai avut loc la FXE Airport și la Industrial Park TBD.
A fost o acțiune de succes la care și-au mai adus aportul prin experiența lor profesională și Daniela Stamatoiu, președinte al Consiliului de Administrație a Maramureș Business Park, Diana Iluț, membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Maramureș și vicepreședinte Asociația Întreprinzătorilor Maramureș, Ciprian Daniel Șter-Chelba, fondator și președinte Revolution Residence Group, Adriana Petruț, director economic al Consiliului Județean Maramureș și Octavian Popescu, avocat partener la Popescu&Asociații. Pe parcursul întrevederilor, delegația maramureșeană s-a bucurat de suportul și sprijinul doamnei Cristina Monica Kassai, political officer la Ambasada României în Statele Unite ale Americii. Alături de delegație a fost și maramureșeanul Radu Crăciun, Consul Onorific al României în New Jersey, SUA.
Arhiva Buletin Informativ Hermes Contact
In tabelul de mai jos regasiti Buletinul Informativ Hermes Contact incepand cu numarul 85, numar aferent lunii august 1997. Acesta este primul buletin pe care-l detinem in format electronic.
Buletinele informative se identifica cu numarul lor sau cu an si luna. Le puteti accesa dand click pe numar.

ÎN DERULARE: A treia serie a cursului on-line Competențe avansate Microsoft Excel, organizat de C.C.I. Maramureș în cadrul S.O.F.T.
Cea de-a treia serie a cursului online Competențe avansate Microsoft Excel, organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș în cadrul proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologica”, ID POCU/860/3/12/142579, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 a debutat în această săptămână. Cursul vine în sprijinul celor care doresc să își îmbunătățească informațiile și cunoștințele în utilizarea Microsoft Excel, respectiv a celor care doresc să se alinieze la cerințele în procesul de dezvoltare la locul de muncă, prin participarea la cursuri de formare profesională.
Există un interes crescut pentru CURSUL ON-LINE Competențe avansate Microsoft Excel, astfel încât organizatorul – Camera de Comerț și Industrie Maramureș va demara în curând pregătirile pentru cea de-a patra serie dedicată celor interesați să aprofudeze programul software Microsoft Excel.
În cadrul proiectului S.O.F.T. vor mai fi organizate 2 serii de curs. Durata unui curs este de 88 ore din care 40 ore pregătire teoretică (online-live) și 48 ore pregătire practică (rezolvare teme/probleme sub îndrumarea formatorilor). Cursurile se derulează pe o perioadă a circa 22 zile, participanții având la dispoziție formatori cu pregătire în domeniu.
Ce poți învăța în cadrul cursului on-line Competențe avansate Microsoft Excel?
Editarea datelor: utilizarea referințelor și numelor de celule și domenii; formatări avansate; formatare condiționată; crearea și actualizarea legăturilor între datele din foi de calcul;
Grafice: crearea unui grafic; alegerea tipului potrivit de grafic pentru reprezentarea datelor; formatarea graficelor; crearea graficelor sparkline;
Funcții: de dată și oră (Today, Day, Month, Year, Networkdays, Edate, Eomonth, Workday, Weeknum, calculul diferenţei între date calendaristice); matematice (SumIf, SumIfs, Round, Roundup, Rounddown), statistice (Count, CountA, CountIf, CountIfs, AverageIf, AverageIfs); de text (Proper, Upper, Lower, Concatenate, Left, Right, Mid); de căutare şi referinţă (Vlookup, Hlookup, Match, Index), logice (If, And, Or), database (DSUM, DPRODUCT, DMAX, DMIN, DCOUNT);
Manipularea datelor: validarea și auditul datelor introduse; protejarea datelor; lucrul în echipă; eliminarea duplicatelor; crearea și utilizarea template-urilor;
Instrumente de analiză şi sinteză: Analysis Tool Pak; crearea subtotalurilor; centralizarea datelor; crearea tabelelor şi diagramelor pivot; efectuarea calculelor într-un tabel pivot; utilizarea avansată a tabelului pivot; filtrarea datelor din tabele/grafice pivot cu ajutorul slicer-elor;
Macrocomenzi: înregistrarea unei macrocomenzi; modificarea și execuția macrocomenzilor.
Continuă înscrierile la cursurile din cadrul proiectului nostru: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA
Detalii suplimentare la telefon: 0262221510, persoană de contact Tatiana Sasu, Expert organizare formare profesională S.

Vizitează AUTO SHOW MARAMUREȘ, la Baia Mare Value Centre
Expoziție de mașini noi!
Profită de cele mai bune oferte, la AUTO SHOW MARAMUREȘ! Expoziție de mașini noi, în parcarea Baia Mare Value Centre! 26 – 28 mai! Eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș.
Vino în 26 – 28 mai în parcarea Baia Mare Value Centre și descoperă la AUTO SHOW MARAMUREȘ cele mai noi modele de autoturisme hybrid și electrice, vehicule off-road și on-road și accesorii auto. Programează-te la test-drive și alege mașina pe care ți-o dorești.
Și la ediția din acest an vor fi prezenți:
SC Merlin Auto SRL – Specialistul dumneavoastră în Skoda – Vă invităm în 26 – 28 mai la Caravana SKODA dar și să descoperiți alte 10 autovehicule, dintre cele mai noi modele apărute pe piața auto și comercializate de SC Merlin Auto SRL (dealer Skoda, service VW) – https://www.facebook.com/merlinauto.ro / https://www.merlinauto.ro
ACO DISTRIBUTION SRL – Patru branduri renumite, reunite in Maramures sub un singur nume. Vino să testezi și tu auto mărcile FIAT, ALFA ROMEO, JEEP, CITROEN – (Facebook – https://www.facebook.com/acodistribution / https://www.acodistribution.ro/)
MHS MOTORS – Volkswagen Service MHS MOTORS Baia Mare – Ca la fiecare ediție, partenerul nostru MHS MOTORS va expune autovehicule marca VOLKSWAGEN ( Facebook – https://www.facebook.com/VolkswagenMHS / https://www.volkswagen-mhs.ro/)
ATP MOTORS RO SRL – La standul ATP MOTORS vei găsi servicii de calitate la prețuri corecte, consiliere specializată pentru procesul de achiziție auto pentru o gamă largă de mașini MERCEDES – BENZ, MAZDA, OPEL, SUZUKI ( Facebook – https://www.facebook.com/profile.php?id=100063831683645 / https://atp-motors.com/).
AUTO BECORO – Compania se ocupă cu vânzarea de vehicule noi din gama Dacia, Renault, Nissan – vânzare de vehicule de ocazie – service auto în garanție și post-garanție – vânzare de piese auto gama Dacia, Renault, Nissan – asigurare / reasigurare auto (RCA, CASCO) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault, Nissan – asistență rutieră, depanare pe loc și tractare auto – https://autobecoro.ro/
Produse Raypath – Aproape 30 de ani de experiență în dezvoltarea și producția de produse de curățare ecologice. Raypath aduce la Auto Show Maramureș gama de produse dedicată domeniului auto. http://raypath.eu/ro/
MOTO MAXX – ATV, SSV SPORT, SSV UTILITAR, JET SKI, SNOWMOBILE – Moto Maxx a aparut din hoby si pasiune pentru sportul cu noroi si pentru toate experientele pe care acesta ti le ofera, fie el doar plimbare in mod de recreere, sau fie el dus in competitii extreme. Echipa Moto Maxx va fi prezenta la AUTO SHOW MARAMURES pentru a oferi solutii tuturor celor care ne impartasesc pasiunea si pentru a le pune la dispozitie piese originale , service ,asistenta ,garantie, consultanta pentru cele mai bune alegerii ca ”jucaria” ta sa fie pregatita pentru noi experiente. (http://www.motomaxx.ro/)
Lista dealerilor auto – în curs de actualizare!
Servicii Bancare la AUTO SHOW MARAMUREȘ, oferite de:
Alpha Bank Romania este o banca universala, ce ofera o gama larga de servicii si produse pentru persoanele fizice, sectorul IMM si corporate – https://www.alphabank.ro/
Cu sprijinul clubului Rotaract și al voluntarilor, vom prezenta în cadrul evenimentului automotive un simulator de accidente auto.

Seminar de informare nr. 5 organizat de Camera de Comert si Industrie Maramures
Marți, 25 aprilie 2023, Camera de Comerț și Industrie Maramureș în calitate de Solicitant al proiectului „S.O.F.T. – Susținem Ocuparea prin Formare Tehnologică”, POCU/860/3/12/142579, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman, Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți, Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților, a organizat al cincilea seminar de informare despre “Importanța și beneficiile formării profesionale continue în domeniul digital”. Această acțiune a avut loc la Centrul de Instruire și Marketing ”Gheorghe Marcaș” al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.
În cadrul seminarului de informare, au fost aduse în atenția celor peste 40 de participanți obiectivele proiectului, importanța formării profesionale continue în domeniul digital, temele secundare (Egalitate de gen, Nediscriminare, Accesibilitate, Schimbări demografice, Poluatorul plătește, Protecția biodiversității, Eficientizare resurse, Pactul Verde, Reziliența la dezastre), respectiv cursul ”Competențe avansate Microsoft Excel” pe care C.C.I. Maramureș îl organizează în cadrul acestui proiect.
A doua serie de curs ”Competențe avansate Microsoft Excel” organizat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș se află în plină desfășurare, urmând ca în cadrul proiectului să mai fie pregătite încă 3 serii a câte circa 30 persoane/grupă. Tematica cursului Competențe Avansate Microsoft Excel: editarea datelor, grafice, funcții, manipularea datelor, instrumente de analiză şi sinteză, macrocomenzi.
Daca dorești să participi și tu la un curs GRATUIT în cadrul proiectului S.O.F.T., te invităm să completezi chestionarul preliminar de înscriere: https://forms.gle/PPu45sDAQfWRzLyEA .
Pentru mai multe detalii, ne puteți contacta la sediul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș din Baia Mare, Bld Unirii nr. 16, parter. E-mail: proiectsoft142579@gmail.com ; telefon: 0262-221510, persoană de contact: Sasu Tatiana – Expert organizare formare profesională S.